Kauno botanikos sode prasprogo 100 tūkst. tulpių žiedų | Kas vyksta Kaune

Kauno botanikos sode prasprogo 100 tūkst. tulpių žiedų

R. Tenio nuotr.

Kur bepažvelgsi – ištisi tulpių laukai. Būtent toks kerintis vaizdas pasitinka šiomis dienomis apsilankius Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sode. 

Palepinus šiltam orui, prasiskleidė apie 100 tūkstančių įvairių rūšių tulpių žiedų, ne tik lietuviškų, bet ir atkeliavusių iš Olandijos, Latvijos, Krymo ir kitų šalių.

Kaip pasakojo šio sodo botaninių augalų kolekcijų vyresnioji kuratorė Rita Maršelienė, atvykusieji galės pasigrožėti apie 500 skirtingų tulpių rūšių.

„Vaizdas išties pritrenkiantis, juk tūkstančių tūkstančiai spalvingų, kvepiančių, skirtingų formų ir dydžių tulpių sužydo vienu metu”, – sakė R. Maršelienė.

Ji pasakojo, kad tulpės kilo iš regiono, esančio dabartiniame Irane ir Turkijoje, jas itin vertino turkų sultonai. Į Europą šios gėlės atkeliavo XVI amžiuje.

R. Maršelienė atskleidė, kad pirmos tulpės Botanikos sode pražydo dar balandžio 7 d.

Specialistė pasakojo, kad jei būna šiltas oras, šios gėlės žydi vos 5 dienas, o jei šalta – žiedais džiugina ir 3-3,5 savaitės.

Kauno botanikos sode šiuo metu vyksta „Tulpių žydėjimo savaitės” renginiai, vyksiantys iki gegužės 31 d.

Planuojama, kad žydinčios tulpės čia džiugins dar kelias savaites, tad norintys pasigėrėti šiuo magišku vaizdu – turėtų suskubti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA