Pro 7-ąjį troleibuso maršruto langą atsiveria kitoks Kaunas | Kas vyksta Kaune

Pro 7-ąjį troleibuso maršruto langą atsiveria kitoks Kaunas

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kiek anksčiau portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija aiškinosi, ar įmanoma pažinti Kauną naudojantis vien trečiojo maršruto autobusu. Šįkart nusprendėme patikrinti, kaip tą padaryti sektųsi važiuojant troleibusu. Tam pasirinkome vieną populiariausių, 7-ąjį troleibusą, važiuojantį maršrutu Partizanų g. – Kaniūkai.

Maršruto pradžia – prie „vaiduoklio“

Pradėjome kelionę Partizanų g. sustojime. Visai čia pat „puikuojasi“ jau senokai bankrutavusios AB „Kauno duona“ pastatas, kuriame nieko, išskyrus neprižiūrėtą teritoriją, greičiausiai neišvysite. Tačiau pavažiavus dar 5 stotelėmis toliau, parkų mėgėjai gali rasti Draugystės parką.

Jame pasivaikščioti geriausia išlipti ir vėliau kelionę tęsti nuo sustojimo „Draugystės parkas“, mat tiek stotelė prieš tai („Kovo 11-osios g.“), tiek stotelė po to („Kauno kovo 11-osios gimnazija“) nuo parko atskirtos gan intensyvaus eismo žiedais.

Pavaikščiojus po parką ir norint pajusti senojo Kauno alsavimą, galite pasižvalgyti po dar už trijų stotelių esantį 6-ąjį fortą. Jis, nors kol kas apleistas, savivaldybės nėra pamirštas – čia žadama iš Vilniaus perkelti Vytauto Didžiojo karo muziejaus karo technikos skyrių. O kol tai įvyks, lankantis forte derėtų atsižvelgti į tai, kad jis – padidinto pavojingumo objektas, todėl nevertėtų ten eiti vieniems arba sutemus.

Jeigu oras gražus, patariame nuo 6-ojo forto eiti pėsčiomis ir ne tiesiai į kitą sustojimą („Pašilės g.“), o pasukti į A. ir J. Gravrogkų gatvę, kuria pateksite ant savo nuolydžiu žymaus Trijų mergelių tilto, nuo kurio atsiveria puiki Panemunės šilo panorama.

Važiuoja ir pro mūrinę mečetę

Grįžus į troleibusą, ilgai keliauti vėl neteks: kitas sustojimas, kuriame rekomenduojame išlipti, – „Dainų slėnis“. Čia verta apžiūrėti tautinę juostą, skirtą 90-ajai Dainų šventei paminėti bei pasivaikščioti Ąžuolyne.

Sugrįžę į troleibusą, važiuokite dar keletą stotelių, iki Griunvaldo g. sustojimo. Čia esančiame Ramybės parke rasite prie Trakų ir Totorių gatvių sankirtos įsikūrusią Kauno mečetę, kuri yra ne tik vienintelė mieste, bet ir vienintelė mūrinė mečetė Lietuvoje.

Nuo Griunvaldo g. stotelės troleibusas suka link Laisvės alėjos. Tačiau nemažai kauniečių nežino, jog trikampyje, kuriame yra Kęstučio g. stotelė (joje troleibusas stoja važiuodamas maršrutu Kaniūkai – Partizanų g.), tarpukariu buvo įsikūrusi Latvijos pasiuntinybė, kurios vietą nuo 2003-ųjų žymi paminklinė lenta.

Didžiausi miesto muziejai – pasiekiami ranka

Keliaujant Kęstučio ar Donelaičio gatvėmis, ranka pasiekiami visi Laisvės alėjoje ir netoli jos esantys traukos objektai: M. Žilinsko dailės galerija, Vytauto Didžiojo karo muziejus, Nemuno salos parkas, Kauno valstybinis muzikinis teatras, T. Ivanausko muziejus ir kiti.

Važiuojant toliau ir išlipus „Nemuno g.“ stotelėje verta pasivaikščioti po senamiestį bei aplankyti istorinę Kauno miesto prezidentūrą. Vilniaus gatve siūlome nueiti iki pat Kauno pilies ir pasivaikščioti Santakos parke.

Nuo Kauno pilies stotelės pavažiavę dar 7 sustojimus, galite aplankyti KGB atominį bunkerį, kuriame 2014-aisiais įkurtas muziejus (reiktų išlipti stotelėje „Atrama“). Ir galiausiai, paskutinėje maršruto stotelėje („Kaniūkų 1-oji g.“) – pasigrožėti Lampėdžių karjeru.

Ar verta?

Maršrutas stotelių skaičiumi nusileidžia prieš tai aprašytam trečiajam maršrutui: pastarasis turi net 56, o 7-asis troleibusas – šiek tiek daugiau nei 30 stotelių, kurias troleibusas aplanko per valandą.

Iš jų, mūsų nuomone, verta išskirti ir apžiūrėti maždaug trečdalį, tad skaičiuojant šiuo būdu – 7-asis troleibusas Kauno pažinimui tinka kur kas labiau, nei 3-asis autobusas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA