Ar naujos išvaizdos projektas gali išsaugoti vieną iš seniausių Kauno mokyklų? | Kas vyksta Kaune

Ar naujos išvaizdos projektas gali išsaugoti vieną iš seniausių Kauno mokyklų?

Organizatorių nuotr.

Prieš pusmetį kilo pasipiktinimo banga, kad vieną iš seniausių Kauno mokyklų – Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla bus uždaryta, dėl kritinės būklės. Mokyklos bendruomenė nesutinka ir kreipėsi pagalbos į žymų Kauno architektą. Tėvai tikisi, jog sukurtas naujas mokyklos vaizdas turės teigiamos įtakos mokyklos likimui.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ praėjusių metų birželio pradžioje skelbė, jog V. Bacevičiaus mokyklos bendruomenė protestavo prieš šios įstaigos uždarymą. Pagrindinė reorganizacijos priežastis buvo tai, kad mokyklos pastatas yra avarinės būklės. Švietimo skyriaus atstovai siūlė alternatyvą – perkelti mokinius į Žaliakalnio progimnaziją.

„Kelia susirūpinimą mokyklos pastato būklė. Nėra garantijų, kad nebus panaikintas higienos paso galiojimas. Šis pastatas yra paveldo objektas, todėl jo pritaikymas mokyklos reikmėms, kad jis atitiktų visus higienos ir priešgaisrinius reikalavimus, kainuotų iki milijono eurų. Tuo tarpu renovuoti šį pastatą, kad jis atitiktų visus šiuolaikinius mokyklos reikalavimus, yra praktiškai neįmanoma“, – prieš pusmetį komentavo Švietimo skyriaus vedėjas V. Mažeika.

Vizualizacijos išgelbės?

Tačiau visa V. Bacevičiaus mokyklos bendruomenė su tuo nesutinka ir tikina, jog dėl pastato būklės kalta pati savivaldybė, nes mokykla yra po savivaldybės sparnu, tačiau eilę metų jokie remonto darbai nebuvo daromi. Sklando gandai, jog kažkas yra nusitaikęs į gerą sklypą, kuriame stovi senoji Kauno medinė mokykla.

Mokinių tėvai griebiasi šiaudo ir tikisi, jog sukurtas projektas galės padėti išsaugoti mokyklos pastatą. Bendruomenė savo lėšomis nusamdė Kaune žinomą architektą Šarūną Kiaunę, kuris sukūrė vizualizacijas, kaip galėtų atrodyti renovuota mokykla.

„Tai pačių tėvų iniciatyva, tačiau mokytojams vizualizacijos labai patiko. Kol kas jų dar nematė valdžia, bet duok Dieve, tai padės išsaugoti mokyklą, nes dabar atrodo, kad dėl 200 vaikų neverta stengtis. Dainius Pavalkis siūlė surengti susirinkimą, tačiau meras neketino dalyvauti, tad mes nedarėme, tačiau vis tiek norime parodyti. Mes turime projektą, lai skiria finansavimą“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė V. Bacevičiaus mokyklos laikinoji direktorė Lina Abramavičienė.

Tuo tarpu pats Kauno meras Visvaldas Matijošaitis prisipažino, kad kol kas vizualizacijų nematė, tačiau šią savaitę planavo susitikti su mokyklos bendruomene ir viską aptarti. Tačiau miesto vadovas kol kas daug vilčių nededa.

„Tėvai yra įpratę vaikus vesti į šią mokyklą. Juos apima nostalgija. Tačiau reikia turėti finansavimą ir suderinti projektą“, – patikino V. Matijošaitis.

Jei vizija, kaip galėtų būti renovuota mokykla, nepadės, V. Bacevičiaus pradinė mokykla rudenį naujų klasių nebeformuos, o mokiniai bus priversti eiti į kitas miesto mokyklas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA