Į statų Aleksoto kalną dviračius jau galima vežtis nemokamai | Kas vyksta Kaune

Į statų Aleksoto kalną dviračius jau galima vežtis nemokamai

R. Tenio nuotr.

Aleksoto funikulieriaus 80-ojo jubiliejaus proga UAB „Kauno autobusai“ dovanoja keleiviams, keliaujantiems dviračiais, nemokamą dviračio vežimą funikulieriumi. Šia paslauga „ratuoti“ funikulieriaus keleiviai gali naudotis jau nuo šiandien, t. y. gruodžio 7 dienos.

„Šį rugsėjį aktyviai kvietėme kauniečius palikti automobilius namie ir dažniau naudotis viešuoju transportu, kad mūsų miestas galėtų kvėpuoti švaresniais plaučiais, – sako bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis. – Galima sakyti, kad tai šio kvietimo tąsa ir dar vienas žingsnis, palaikantis tarptautinę iniciatyvą.“

Pasak „Kauno autobusai“ generalinio direktoriaus M. Grigelio, siekdama mažesnio Kauno miesto užterštumo, bendrovė jau pradėjo kurti ekologiškų viešojo transporto priemonių parką ir senus, neekologiškus autobusus pamažu keičia naujesnėmis ir aplinką tausojančiomis transporto priemonėmis. „Manome, kad tokia nemokama paslauga dviratininkams leis aplankyti daugiau įvairių miesto kampelių ir paskatins ne tik dažniau važinėti dviračiais, vaikščioti pėsčiomis, bet ir persėsti iš lengvojo automobilio į ekologišką troleibusą ar dujinį autobusą,“– sako vadovas.

Aleksoto funikulierius, vienas troleibusų pirmtakų, šį gruodį mini jubiliejinius – 80-uosius metus. Keleiviai, kurie naudojasi šia paslauga, taip pat galės susipažinti su Kauno miesto muziejaus paroda, skirtai šiai progai: funikulieriaus langai apklijuoti istorinėmis nuotraukomis.

Aleksoto funikulierius keleivius veža pirmadieniais–penktadieniais nuo 7.00 iki 16.00 val., pietų pertrauka nuo 11.00 iki 12.00 val.; šeštadieniais dirba nuo 10.00 iki 16.00 val., sekmadieniais nedirba

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA