Istorinis funikulierius 80-metį pasitinka paroda ir aptrupėjusiomis sienomis | Kas vyksta Kaune

Istorinis funikulierius 80-metį pasitinka paroda ir aptrupėjusiomis sienomis

R. Tenio nuotr.

Neatsiejamu Kauno simboliu jau tapęs Aleksoto funikulierius švenčia garbingą sukaktį. Ta proga keleivius pasitinka ant langų užklijuoti istoriniai tarpsniai.

Būtent šiandien Aleksoto funikulieriui sukanka 80 metų. Gimtadienio proga ant langų užklijuotos istorinės nuotraukos, kurios mena įvairias praeities detales. Parodą, kaip ir troleibuso 50-mečio proga, padėjo surengti Kauno miesto muziejaus darbuotojos. Taip tikimasi pritraukti dar daugiau keleivių, o kartu ir parodyti Kauno veidą.

Čia dirbantys kontrolieriai pasakoja, jog ir šiomis dienomis šis Kauno simbolis yra labai populiarus. Per dieną į kalną ir atgal perkeliama apie 200 kauniečių, o šeštadieniais suaktyvėja turistinės grupės. Kelionės kaina labai simboliška – 50 centų, tačiau tai sukelia didelę pramogą. O ir keleivių pasitaiko įvairių. Istorinėje vietoje jau dešimt metų dirbanti kontrolierė pasakojo, jog rytais į kalną keliasi moksleiviai ir dėstytojai, tad smagu būna pasišnekučiuoti.

Visgi, nors šventė ir didinga, darbuotojai apgailestauja, kad kauniečius ir miesto svečius pasitinka iš išorės aptrupėję nameliai. Pavadinimo taip pat nėra, tad turistai ne visada žino, kur patenka, tad darbuotojams tenka išeiti už vartų ir juos pasikviesti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA