Kaip atrodys Kauno Kalėdų eglė ir kada ji bus įžiebta? | Kas vyksta Kaune

Kaip atrodys Kauno Kalėdų eglė ir kada ji bus įžiebta?

Archyvo/ J. Danielevičiaus nuotr.

Nors dar iki Kalėdų laikotarpio yra gerokai laiko, miesto menininkai jau pradeda ruoštis. Visada originalias kalėdines eglutes mietui sukurianti menininkė Jolanta Šmidtienė tikina, jog šiais metais Rotušės aikštėje vėl pakvips tikros eglės kvapu.

Kauno menininkai tikisi vėl sužavėti ne tik kauniečius, bet taip pat ir visos Lietuvos gyventojus ir pristatyti nepaprastą Kalėdų eglutę. Kol kas neatskleidžiamos visos detalės, tačiau atsižvelgta į vieną prašymą – grąžinti į Rotušės aikštę gyvą eglutę.

„Tai bus klasikinis simbolis, atkurtos tikrosios vertybės. Šiais metais bus eglutė iš eglučių. Šį kartą norėčiau padaryti eglutę, kad ji iš tiesų būtų, nes niekas iš manęs nesitiki, kad galiu gyvą padaryti. Kai klausia apie eglutę, atsakau, kad tai bus senovinė, vintažinė ir turinti savyje paslapčių“, – užuominomis pasakojo Kalėdų eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė.

Žmonėms patinka, kai galima įeiti į eglutės vidų, tad ši idėja gyvuos ir šiais metais. Menininkė tikina, jog bendradarbiauja su Metų kauniečiais, tad eglutės viduje suksis gerų darbų karuselė. Taip pat planuojama įrengti tam tikras interaktyvias instaliacijas.

Kol kas pagrindinės miesto eglės vizija tėra idėja. Realūs gaminimo darbai prasidės jau kitą savaitę, nes jau pasirašyta sutartis su Kauno miesto savivaldybe, kuri skyrė patalpas dekoracijas gaminantiems menininkams.

„Būtinai reikia pradėti kitą savaitę, nes mano kuriamoms eglutėms reikia daug rankų darbo, tad vėliau pradėjus, galime ir nespėti“, – patikino J. Šmidtienė.

Šiais metais Kalėdų eglutė Kauno Rotušės aikštėje bus įžiebta lapkričio 28-tą dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA