Kaune įrengtos naujoviškos greičio salelės | Kas vyksta Kaune

Kaune įrengtos naujoviškos greičio salelės

Policijos nuotr.

Viename Kauno rajone įrengtos naujoviškos saugumo salelės. Tokius greičio ribojimus iki šiol buvo galima rasti tik Klaipėdoje.

Kvadratinės salelės įrengtos Šilainiuose. Viešasis transportas laisvai jas pravažiuoja nė nekabinant. Tačiau lengviesiems automobiliams reikia gerokai prieš jas pristabdyti, nes ratų ašys yra siauresnės ir pravažiuoti, nekabinant salelių, yra neįmanoma.

Policijos pareigūnai visuomet didelį dėmesį skiria eismo įvykių prevencijai: organizuoja reidus, kartu su socialiniais partneriais vykdo saugaus eismo akcijas, kurių metu ugdo eismo dalyvių sąmoningumą ir atsakomybę.

Tačiau statistika yra negailestinga – 70 proc. eismo įvykių, kuriuose nukenčia eismo dalyviai, įvyksta dėl leistino greičio viršijimo. Todėl vienoje iš avaringų Kauno gatvių – Žiemgalių g., Kauno apskrities policijos iniciatyva, Kauno miesto savivaldybė įrengė greičio mažinimo saleles. Jeigu šios greičio mažinimo salelės eismo dalyvių bus įvertintos teigiamai bei prisidės prie eismo saugumo, planuojama jas įrengti ir kitose gatvėse.

Policijos pareigūnai ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA