Eurovaistinės Kauno pusmaratonis | Kas vyksta Kaune

Eurovaistinės Kauno pusmaratonis

R. Tenio nuotr.

Tik vakar bėgimo entuziastai rinkosi į „Ąžuolyno“ bėgimą. Šiandien ši sporto šaka vėl subūrė aistruolius. Eurovaistinės Kauno pusmaratonyje miesto gatvėmis bėgo virš 1500 dalyvių.

Sekmadienio rytas pusantro tūkstančio bėgikų prasidėjo nuo Lietuvos sporto universiteto, kur buvo paskelbtas Eurovaistinės Kauno pusmaratonio startas. Dalyviai turėjo galimybę rinktis kokią distanciją bėgti. Šią sporto šaką galėjo nuo 2,5 km iki beveik 22 km ilgio trasose. Kauno pusmaratonyje galėjo dalyvauti ir patys mažiausi bėgikai, išbandydami 500 metrų distanciją.

„Trečius metus iš eilės siūlome Lietuvos bėgikams vieną patraukliausių trasų šalyje,“- sako renginio organizatorius Darius Mikulis. Didžiausius bėgimus Lietuvoje organizuojančio žmogaus žodžiai nėra laužti iš piršto – bėgikai vertina „Eurovaistinės Kauno pusmaratonio“ trasos lygumą, stačių kampų nebuvimą ir greitumą. Dėl šių vertybių Kauno pusmaratonis išaugo ir yra vertinamas profesionalių bėgikų bei mėgėjų, kauniečių ir miesto svečių. Bent šiek tiek pažengę bėgikai į renginį atvyksta gerinti asmeninių rezultatų. Pradedantiesiems trasa be įkalnių ir nuokalnių – irgi privalumas.

Trečius metus paeiliui vyksiančiame renginyje pasirinktą distanciją įveikę bėgikai buvo apdovanoti medaliais, nugalėtojų laukė piniginiai prizai bei rėmėjų dovanos. Visi vaikučiai ir dalis greičiausių bėgikų džiaugiasi vitaminais, o norintys galėjo sudalyvauti ir vitaminų degustacijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA