Savanorių prospekte įrenginėjamas naujas išmanusis šviesoforas | Kas vyksta Kaune

Savanorių prospekte įrenginėjamas naujas išmanusis šviesoforas

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Prie neseniai atsidariusio prekybos centro, kyla naujas šviesoforas, kuris padės sureguliuoti automobilių srautus. Taip pat naujasis šviesoforas pėstiesiems leis gatvę kirsti tik paspaudus specialų mygtuką.

Jau pradėti vykdyti naujo šviesoforo, esančio Savanorių prospekto ir S. Žukausko gatvės sankryžoje, įrenginėjimo darbai. Pagal projektą, naujasis šviesoforas pradės veikti balandžio viduryje. Prie šio šviesoforo įrengimo prisidėjo tiek Kauno savivaldybė, tiek prekybos centro valdytojai.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras informavo portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją, jog šioje sankryžoje bus įrengta išmanusis šviesoforas, kur pėstieji kelią galės kirsti tik paspaudus mygtuką. Kaune tai jau ne pirma sankryža, kurioje pėstieji gali reguliuoti automobilių srautą.

Be to, naujasis šviesoforas bus gerokai patogesnis vairuotojams, norintiems sukti iš S. Žukausko gatvės į kairę pusę ir išvažiuoti į Savanorių prospektą. Kuomet bus baigtas šis projektas, nebereikės laukti ilgoje eilėje ir tikėtis, jog kas nors juos praleis, nes bus įrengta papildoma šviesoforo sekcija, kuri reguliuos sukančių automobilių srautą.

P. Kero teigimu, šiuo metu yra rengiami techniniai projektai, kad tokie šviesoforai būtų įrengti visose Savanorių prospekto sankryžose. Tikimasi, kad tokiems darbams bus gautos europinės lėšos, tačiau dar nežinia kada prasidės realūs darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA