Kaziuko mugė apraizgė centrą | Kas vyksta Kaune

Kaziuko mugė apraizgė centrą

R. Tenio nuotr.

Šiandien prasidėjo Kaziuko mugė ir tęsis visą savaitgalį. Šiais metais amatininkų itin daug: netilpę senamiestyje ir Laisvės alėjos viduryje, jie apraizgė ir soborą.

Tradicinė Kazimiero mugė šiais metais ypatingai gausi. Paprastai įvairiais rankdarbiais, meduoliais ar dešromis prekiaujantys žmonės koncentruodavosi į senamiestį bei Laisvės alėjos pabaigą. Nuo fontano prekeivių gretos mažėdavo, o šiais metais mugė tęsiasi toliau. Įvairius mažmožius bei vienetines prekes siūlantys amatininkai išsirikiavo net aplink Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią.

Mugėje mirguliuoja rankų darbo verbos, puoštos laukų gėlėmis, ypatingai skaniai kvepia rūkyti kaimiški lašiniai ar su meile kepti meduoliai. Ieškantys kažko išskirtinio, mugėje tikrai suras, nes pasirinkimas itin platus, o turintys gerą liežuvį, norimas prekes gali įsigyti gerokai pigiau.

Nors pagrindinė mugės diena tik rytoj, jau dabar centre pilna smalsuolių, ieškančių ypatingų daiktų. Tikimasi, jog Kaziuko mugę aplankys tūkstančiai kauniečių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA