Miesto centre vėl žygiavo „Lietuva lietuviams“ | Kas vyksta Kaune

Miesto centre vėl žygiavo „Lietuva lietuviams“

R. Tenio nuotr.

Prasidėjo jau tradicija tapusios Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos organizuojamos patriotinės eitynės. Žmonės, nešini vėliavomis ir skanduodami patriotinius šūkius, nuo Ramybės parko žygiavo link Rotušės.

Tokio pobūdžio eitynės vyksta jau septintus metus iš eilės. Visuomenė jas vertina įvairiai. Vieni nemato nieko blogo, nes deklaruoja, jog patriotinės eitynės pažymi Lietuvos gimtadienį. Kiti tikina, jog skambantys šūkiai „Lietuva lietuviams“ ir nešami plakatai skaldo visuomenę ir kursto nesantaiką įvairių tautų ir socialinių grupių atžvilgiu.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog dėl šių eitynių į miesto merą kreipėsi žydu bendruomenė su prašymu jas atšaukti, nes eitynės kursto nesantaiką. Visgi, eitynės neatšauktos ir minia keliauju numatytu maršrutu per miesto centrą.

Žydų bendruomenės atstovai prieš pat eitynes kalbėjo, jog lietuviai myli savo šalį, bet nereikia pamiršti holokausto ir jį išniekinti. „Įdomu, kokia kryptimi eina Lietuva. Jei rėkia „Lietuva lietuviams“, tai yra fašizmas. Jaunimas turėtų mokytis iš klaidų, padarytų karo metu“, – kalbėjo žydų atstovas.

Tuo tarpu eitynių organizatoriai tikina, jog ir šiais metais būtinai skambės „Lietuva lietuviams“ šūkis ir juo nenorima nieko įžeisti.

„Tai istorinis šūkis, kuris priklauso V. Kudirkai. Tai reiškia, kad lietuviai turėtų tvarkytis savo reikalus, be išorės pagalbos. O kad čia kurstome nesantaiką, tai yra didžiausia nesąmonė ir kiti šį posakį supranta labai tiesmukiškai“, – kalbėjo eitynių organizatorius M. Sidaravičius.

Vakar taip pat turėjo vykti nacionalistų eitynės, bet valdžia tokiam renginiui leidimo nedavė, tad būrelis žmonių mitingavo ties soboru, bet buvo nušvilpti laisvai susirinkusių kauniečių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA