Prieš savivaldos rinkimus – diskusijos apie jaunimą politikoje | Kas vyksta Kaune

Prieš savivaldos rinkimus – diskusijos apie jaunimą politikoje

J.Petronio nuotr.

Pagrindinių politinių jėgų atstovai Kaune trečiadienį susitiks pokalbiui apie jaunų žmonių dalyvavimą politikoje – jų galimybes savivaldos rinkimuose, prisijungimo prie partijų veiklos priežastis ir apskritai požiūrį į politiką.

Diskusija „Ar Lietuvos politinėse partijose yra vietos jaunimui?“ bus pirmasis ciklo „Jaunimas politikoje: perspektyvos ir iššūkiai“ renginys. Pokalbyje dalyvaus Domas Sirgedas (Liberalų sąjūdis), Mantas Rimkevičius (Socialdemokratų partija), Paulius Gedvilas (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai), Saulius Davainis (partija „Tvarka ir teisingumas“), Andrius Palionis (visuomeninis judėjimas „Vieningas Kaunas“). Diskusiją ves dr. Giedrius Česnakas.

Renginių ciklą surengti paskatino pastaruoju metu augantis jaunimo pilietinis aktyvumas ir įsitraukimas į politiką. „Galima pastebėti Lietuvos politikos arenoje vyraujančią tendenciją, jog politinių partijų rinkimų sąrašuose atsiranda vis daugiau jaunimo atstovų, taip pat akcentuojamas ir didesnis partijų noras įtraukti jaunimą į politikos procesus valstybėje. Aktyviai į politiką įsitraukia ir politikos mokslų studijas Vytauto Didžiojo universitete baigę bakalaurai ir magistrai“, – pažymėjo VDU Politologijos katedros vedėjas doc. dr. Andžej Pukšto.

Diskusijų ciklą sudarys trys dalys, kuriose dalyvaus politikos mokslų absolventai, sėkmingai įsitraukę į Lietuvos politinį gyvenimą. Renginiuose bus ne tik pristatomos absolventų patirtys, bet ir platesnės karjeros galimybės baigusiems politikos mokslų studijas.

Antrojoje ciklo dalyje bus organizuojama diskusija su valstybės tarnyboje dirbančiais politikos mokslų absolventais. Renginyje bus siekiama iš arčiau pristatyti politikos organizavimo ir įgyvendinimo procesuose veikiančių jaunimo atstovų siekius ir patirtį. Trečiosios diskusijos metu vyks susitikimas su absolventais, dirbančiais nevyriausybinių organizacijų sektoriuje.

Pirmoji ciklo diskusija „Ar Lietuvos politinėse partijose yra vietos jaunimui?“ vyks vasario 11 d., trečiadienį, 18 val., Vytauto Didžiojo universiteto mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, II a., Kaunas).

Diskusijų ciklą organizuoja Vytauto Didžiojo universiteto Politologijos katedra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA