Kaune premjero A. Butkevičiaus laukė staigmena | Kas vyksta Kaune

Kaune premjero A. Butkevičiaus laukė staigmena

delfi.lt 2014/08/29 21:16
DELFI nuotr.

Penktadienį premjeras Algirdas Butkevičius lankėsi Kaune, kur apžiūrėjo ir įvertino aprangos ir tekstilės įmones. Ministras pirmininkas teigimai įvertino Kauno įmonių veiklą, akcentuodamas produkcijos kokybę ir eksporto svarbą.

A. Butkevičius aplankė namų tekstilės įmonę „Liteksas“, drabužių siuvimo bendrovę „Kauno Baltija“, linų tekstilės įmonę „Klasikinė tekstilė“, trikotažų gamintoją „Omniteksas“, sporto ir laisvalaikio rūbų gamintoją „Audimas“.

Vėliau susitiko su Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių vadovais. Vienos įmonės vadovai netgi surengė staigmeną premjero atvykimo proga.

„Apsilankymas šiose įmonėse mane nuteikė pozityviai. Ši pramonė vystosi labai sparčiai, eksportas sudaro 90 – 99 proc. Svarbiausia, kad čia daug investuojama į naujas technologijas ir į žmogiškąjį kapitalą, t.y. gerinamos darbo sąlygos. Kai kurioms įmonėms šioje srityje reikėtų pasistengti, nuo darbo sąlygų darbuotojams priklauso ir produkcijos kokybė ir našumas“, – per apsilankymą „Audimo“ įmonėje žurnalistams sakė premjeras.

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad aprangos ir tekstilės gamintojai turėtų orientuotis į išsivysčiusių šalių rinkas.

„Visi turi perspektyvą ir planus vystytis ir plėstis, eina į naujas rinkas, dirba su daugeliu išsivysčiusių pasaulio šalių. Nuo seno yra geras supratimas, kad reikia gaminti ne pigų, bet kokybišką produktą. Privalome užimti rinkas išsivysčiusių šalių, ten, kur vartojimas yra daug didesnis, lyginant su Rytų šalimis. Manau, kad ši kryptis pasirinkta teisingai, jau nekalbant apie tai, kad reikalingos naujos technologijos. Lietuva yra maža ir atvira šalis. Konkuruoti galima turint du pagrindinius aspektus: žmogiškuosius resursus ir inovacijas: naujas technologijas ir kokybę“. – kalbėjo A. Butkevičius.

Paklaustas, kokios yra aprangos ir tekstilės pramonės problemos, premjeras paminėjo, kad svarbiausia yra kalbėtis ir spręsti iškilusios neaiškumus visiems kartu.

„Šios pramonės atstovai norėtų, kad būtų sumažinti mokesčiai, tačiau mes šiandien apie tai negalime kalbėti, nes vykdome stiprų monitoringą, padieniui stebime, kaip kinta įplaukos į mūsų biudžetą. Daug tikimybių, kad šio mėnesio biudžeto pajamų planas bus įvykdytas. Taip pat yra svarbu bendradarbiavimas ir susikalbėjimas. Jie pateikia savo problemas, o mes aiškiai pasakome, ką galime įgyvendinti“, – sakė A. Butkevičius.

Beje, vienos įmonės vadovai premjerą nustebino paruošę originalų pasirodymą, kuriame merginos ant podiumo demonstravo bendrovės gaminamus rūbus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA