S. Skvernelis su bendražygiais steigia naują partiją „Vardan Lietuvos“ | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis su bendražygiais steigia naują partiją „Vardan Lietuvos“

BNS / Milena Andrukaitytė 2021/10/18 09:31
S. Skvernelio konferencija / DELFI nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime palikę parlamentarai pranešė steigiantys Demokratų partiją „Vardan Lietuvos“.

Kvietimą jungtis į partiją pasirašė visi 13 frakcijos narių: buvęs premjeras Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga, kuri „jau turi valstybės valdymo patirties ir gali imtis atsakomybės už šalies dabartį ir ateitį“.

„Kaip nauja frakcija Seime susikūrėme neseniai, tačiau iki šiol jaučiame žmonių palaikymą, sulaukiame daug kreipimųsi iš miestų ir regionų atstovų, kurie panašiai mato dabartinę sudėtingą situaciją Lietuvoje ir nori jungtis bendriems darbams. Partijos formatą matome kaip galimybę visiems susitelkti į platesnį ir stipresnį bendraminčių ratą“, – frakcijos pranešime cituojamas S. Skvernelis.

Lietuvoje įsteigti partijai reikia 2 tūkst. steigėjų.

Steigiama partija žada mažinti Lietuvoje skurdą, stiprinti šeimas ir šalies ekonomiką, pastarojoje srityje ypatingą dėmesį skiriant kokybiškų ir aukštą pridėtinę vertę kuriančioms darbo vietoms steigti, taip pat efektyvinti valstybės valdymą, suteikiant daugiau teisių savivaldai ir sprendžiant šalyje esančias krizes, mažinti korupciją ir įgyvendinti žaliojo kurso politiką.

Rugsėjį S. Skvernelis su kitais parlamentarais paliko opozicinę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją ir įkūrė Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“.

S. Skvernelis tuomet teigė, kad „valstiečių“ frakciją su bendraminčiais paliko nenorėdamas dalyvauti „skaldymo ir konfliktų skatinimo politikoje“.

S. Skvernelis praėjusią kadenciją vadovavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos su koalicijos partneriais suformuotai Vyriausybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA