Advokatė R.Kazlauskienė: statybos darbams garantiją numato įstatymas | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė: statybos darbams garantiją numato įstatymas

Statybos darbai – nuo paprasto, mažos patalpos remonto iki sudėtingų, namo statybos projektų, kelia daugybę rūpesčių. Kaip teisingai suplanuoti darbus, kaip pasirinkti reikalingus specialistus, kurie kokybiškai ir laiku viską atliktų. Daugelis ne kartą girdėjome istorijas apie nepatikimus meistrus, kurie apgauna užsakovus, dirba neatsakingai, o kalbų apie pastebėtą broką, net nenori klausyti.

Visuomet pradėjus statybos darbus siūloma pasirašyti sutartį, numatyti joje planuojamus atlikti darbus, ir, žinoma, garantiją už juos. Tačiau ką daryti, jei ne visi reikalingi punktai buvo aptarti, o pastebėjus broką, statybininkai nenori prisiimti atsakyti. Ar viską žinote apie statybos darbų garantiją, kurią numato įstatymas? Vieną, tokią keblią situaciją komentuoja advokatė Raimonda Kazlauskienė :

Nusisamdžiau statybininkus atlikti namo kapitalinį remontą. Jie darbus atliko, tačiau po maždaug 6 mėnesių namo stogas, kurį jie taip pat tvarkė, pradėjo leisti vandenį. Tie patys statybininkai man pareiškė, jog už tai nėra atsakingi, o tariantis dėl remonto darbų nebuvo duodama jokia garantija. Kaip galėčiau gintis?

Iš pateiktos situacijos negalima tiksliai identifikuoti atsiradusios problemos ir už ją atsakingų asmenų, kadangi statybos rangos teisiniai santykiai yra labai sudėtingi ir jų analizei reikalinga įvairi informacija, pavyzdžiui, iš kieno medžiagų buvo taisomas stogas, ar buvo atliekami tarpiniai darbų rezultatų priėmimai ir panašiai. Tačiau aišku tai, kad sudarant rangos sutartį nėra būtina susitarti dėl garantijos, kadangi visiems tokiems darbams galioja įstatyminė garantija. Šiuo atveju, statybos rangos darbams Civilinio kodekso 6.698 str. yra nustatyta penkių, dešimties ir dvidešimties metų garantija, priklausomai nuo atsiradusių trūkumų.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Veikia ir advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA