Į Kauną atvykstančios ukrainiečių grupės „Tarūta“ lyderis: „Jūsų palaikymas mums reiškia daugiau nei jūs įsivaizduojate” | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvykstančios ukrainiečių grupės „Tarūta“ lyderis: „Jūsų palaikymas mums reiškia daugiau nei jūs įsivaizduojate”

Organizatorių nuotr.

Kaune išskirtinį savo pasirodymą surengs svečiai iš sudėtingus laikus išgyvenančios Ukrainos. Penktadienį, kovo 28 d., ant muzikos klubo „Džem‘Pub“ scenos pasirodys etninį folkroką grojantys ir tik gimtąja kalba dainuojantys grupės „Tarūta“ muzikantai. „Džem‘Pub“ ukrainiečių koncertą kauniečiams dovanoja – įėjimas į ukrainiečių grupės pasirodymą nemokamas.

„Savo muzika mes siunčiame žinią, kad Ukraina yra laisva ir nepriklausoma šalis. Koncertas Lietuvoje mums bus ypatingas. Lietuviai yra mūsų broliai, o palaikymas, kurį jaučiame kasdien, mums reiškia daugiau nei jūs įsivaizduojate“, – iki koncerto likus savaitei kalbėjo grupės lyderis Jevhen Romanenko.

„Tarūta“ – energingų, meile tėvynei degančių ir tik gimtąja kalba dainuojančių Ukrainos patriotų grupė. 2005 metais įkurtą kolektyvą šiuo metu sudaro 10 muzikos profesionalų. Koncerto Kaune išvakarėse Lenkijos publikai pasirodysiančios grupės pavadinimas ukrainietiškai reiškia paparčio žiedą, kurio motyvais apipavidalintas naujausias „Tarūtos“ albumas „Gimę iš Meilės, Meilėje“.

Kaunas yra bene aktyviausiai ukrainiečių tautą palaikantis Lietuvos miestas, todėl renginio organizatoriai neabejoja – „Tarūtos“ koncertas taps puikia proga paramą ir palaikymą broliams ukrainiečiams išreikšti gyvu susitikimu su meilę savo šaliai apdainuojančiais grupės muzikantais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA