Teismas leido suimti Kauno tarybos narį, socdemų frakcijos seniūną V.Venslovą | Kas vyksta Kaune

Teismas leido suimti Kauno tarybos narį, socdemų frakcijos seniūną V.Venslovą

Luko Misiūno nuotr.

Antradienio pavakarę į Kauno apylinkės teismą atvežtas Kauno miesto tarybos narys ir socdemų frakcijos Kaune seniūnas Valys Venslovas po beveik kelias valandas trukusio svarstymo sužinojo, kad teisėjas jam skyrė dešimties parų sulaikymą. Kauno socdemų lyderis bent jau kurį laiką turės praleisti belangėje.

Įprastai į Kauno apylinkės teismą atvežami asmenys itin kruopščiai saugomi pareigūnų, tačiau šį kartą įtariamąjį vedė per visą kiemą, kad dirbantys fotoreporteriai galėtų užfiksuoti į teismą vedamą politiką su antrankiais.

Pastaruoju metu šis Kauno politikas dirbo UAB „Kauno vandenys” technikos direktoriumi, o įtarimai jam pareikšti pirmadienį, kai specialiųjų tyrimų tarnybos agentai apsilankė bendrovėje ir atliko kratas.

Viso sulaikyti keturi įmonės darbuotojai, tačiau teismo kardomosios priemonės prokuroras prašė tik dėl Kauno miesto tarybos nario Valio Venslovo.

Spėjama, kad įtarimai politikui galėjo būti pareikšti dėl bendrovės vykdomų viešųjų pirkimų. Iki tampant „Kauno vandenų” technikos direktoriumi, miesto tarybos narys V.Venslovas vadovavo kitai savivaldybės įmonei „Kauno gatvių apšvietimas”.

Kauno politikai nuo platesnių komentarų susilaiko, tačiau spėja, kad V.Venslovas galėjo būti sulaikytas su kyšiu.

Tuo tarpu Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdyba patvirtino, kad STT pareigūnai sulaikė keturis UAB „Kauno vandenys” darbuotojus, kurie įtariami korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų padarymu. Jų darbo vietose buvo atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA