D. Beinarytė sako „stop” | Kas vyksta Kaune

D. Beinarytė sako „stop”

Chorų vadovė ir vargonininkė, mokytoja Danguolė Beinarytė 2013 – uosius metus palydės ir Naujuosius metus pasitiks kitaip nei daugelį metų iš eilės. Ji, kartu su burgundišku Kauno choru dalyvaus „Auksinio balso“ Gala koncerte Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

Nors dauguma Lietuvos atlikėjų metų sandūrą sutinka būtent koncertų salėse, naktiniuose klubuose ar privačiose šventėse, D. Beinarytė senuosius metus palydėdavo kitaip. Darbe, bet – susikaupime, o ne triukšmingoje vietoje. Dvidešimt devynerius metus bažnyčiose vargonavusi D. Beinarytė tarnystę prie vargonų baigia gruodžio 1 – ąją ir perleidžia savo pareigas.

„Visos svarbiausios metų šventės yra neatsiejamos nuo tarnystės bažnyčioje. Taip pat Naujųjų metų išvakarėse vyksta padėkos Šv. Mišios už nuveiktus darbus, o sausio 1 – ąją naujų darbų pradžia“, – sakė D. Beinarytė.

Šie Nauji metai bus kitokie. Jų sutiktuvės „Siemens“ arenoje kartu su burgundiškuoju Kauno choru tarsi nubrėš naują, kūrybinį etapą. D. Beinarytė neslepia, kad iki šiol jai labai tam trūko laiko.

Žinomo vargonininko, chorvedžio, kompozitoriaus Pranciškaus Beinario dukra jau nuo trylikos metų vargonavo Kauno šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje padėdama savo tėtušiui. Pastaruosius dvylika metų ji vargonavo ir balsu džiugino Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčios skliautus.

Atokvėpio nuo aktyvios veiklos norinti ir į kūrybinį darbą pasinerti ketinanti D. Beinarytė sako šįmet šventes sutiksianti kiek kitaip nei pastaruosius dešimtmečius. Bet tikėjimas, viltis ir meilė, pasak chorvedės, ją visada lydės kiekviename gyvenimo žingsnyje.

„Pasikeitimai visuomet yra poslinkis į priekį“, – patikino D. Beinarytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA