Sportinis ir rekordinis „Žalgirio“ arenos 2 metų gimtadienis – Kas vyksta Kaune

Sportinis ir rekordinis „Žalgirio“ arenos 2 metų gimtadienis

Sekmadienį savo dvejų metų gimtadienį arena minėjo pakvietusi lankytojus į nemokamą sporto ir sveikatingumo šventę, kurios metu buvo kepama ir rekordinio dydžio pica, vyko jaunųjų atlikėjų koncertas ir kitos veiklos.

Kadangi 2013-ieji paskelbti Sveikatingumo metais, tad „Žalgirio“ arena, būdama aktyvia visuomenės nare ir bendradarbiaudama su Lietuvos sporto mokyklomis bei įvairiomis organizacijomis, šiemet arenos gimtadieniui paruošė ypač turiningą sportinę ir sveikatingumo programą. Lankytojai galėjo susipažinti ir išbandyti praktiškai daugiau nei 20 sporto šakų: nuo šachmatų iki kovos menų, nuo beisbolo iki irklavimo.

„Žalgirio“ arenos namų komandą – Kauno „Žalgirį“ – gimtadienio metu pristatė „Žalgirio“ Garbės Klubo ir fanų klubo „Green Death“ nariai. Lankytojai turėjo neeilinę galimybę stebėti „Žalgirio“ krepšinio komandos autobuso apipavidalinimo užbaigimo darbus, pabendrauti su žalgiriečiais.

„Žalgirio“ arenos GALA amfiteatre geriausias dainas arenos lankytojams dovanojo net 11 jaunųjų atlikėjų ir grupių, kurių tarpe buvo dalyvavusių muzikiniuose TV projektuose „X Faktorius“, „Lietuvos talentai“, „Chorų Karai“, skambėjo autoriniai kūriniai ir gerai visiems žinomų atlikėjų dainos.

Pasiektas rekordas

Gimtadienio metu buvo užfiksuotas didžiausios picos Lietuvoje rekordas: picos skersmuo – 306 cm, storis – 3,5 cm.

„Charlie Pizza“ atstovai pirmą kartą ruošė tokio dydžio picą pagal specialiai sukurtą amerikietiškos picos receptą. Rekordinė pica gaminta panaudojant beveik 100 kg maisto produktų: miltai, kumpis, sūris, pievagrybiai, paprika ir kiti ingredientai. Nusiųsti visi reikalingi dokumentai agentūrai „Factum“ rekordo užregistravimui.

Už simbolinę 2 metų gimtadienio 2 litų kainą rekordinės picos galėjo paragauti visi arenos lankytojai. Surinkti 942 litai bus skirti labdarai.

Žingsnis į arenos užrašą

Gimtadienio rytą prie „Žalgirio“ arenos darbuotojų iniciatyva iškilmingai iškelta ir nuo šiol kartu su Lietuvos ir Kauno miesto savivaldybės vėliavomis plėvesuoja arenos vėliava. Areną projektavusios „E. Miliūno studijos“ atstovas architektas Aurimas Ramanauskas prieš gimtadienį pristatė gražų arenos užrašo projektą Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui.

„Džiaugiamės, jog architektai išpildė savo pažadą, nes žmonės išties klausinėja, kada arena turės užrašą. Pagal koncesijos sutartį užrašo klausimą sprendžia savivaldybė, kuriai ir priklauso arena. Lauksime jos sprendimų, taip pat esame pasiruošę ir patys prisidėti“, – kalbėjo „Žalgirio“ arenos direktorė Angelė Dementavičiūtė.

Dvejų metų veiklos rezultatai

Nuo „Žalgirio“ arenos atidarymo jau įvyko daugiau nei 300 renginių – iš jų 189 pagrindinėje salėje ir 130 GALA amfiteatre bei kitose erdvėse. Renginius aplankė net 1,5 milijono lankytojų.

Šie skaičiai – aktyvaus ir kryptingo darbo rezultatas. Nuo arenos atidarymo buvo dedamos visos pastangos, jog vieną kartą apsilankęs žmogus ateitų ir antrą, ir trečią kartą. Tuo tikslu lankytojai buvo kviečiami į įvairaus pobūdžio renginius, tiek pramoginius, tiek sporto, skirtus įvairioms socialinėms grupėms. Suteikiant galimybę visiems apsilankyti arenoje buvo organizuojami ir nemokami renginiai, ekskursijos po areną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA