„Fluxus ministerija“ pasipuošė didžiausiu piešiniu Lietuvoje „Meistras“ | Kas vyksta Kaune

„Fluxus ministerija“ pasipuošė didžiausiu piešiniu Lietuvoje „Meistras“

Buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike (Jonavos g. 3, Kaunas) įsikūręs menų inkubatorius „Fluxus ministerija“ šią savaitę pasitinka pasipuošęs didžiausiu Lietuvoje piešiniu „Meistras“.

Nors piešinys sukėlė tikras aistras tarp Kauno politikų dėl neva propaguojamos tabako reklamos, 260 kv. metrų dydžio „Meistras“ sėkmingai buvo baigtas ir nuo šiol puošia ne tik „Fluxus ministerijos“ fasadą, bet ir Kauno panoramą: netoliese Santakos esantis piešinys gerai matomas tiek nuo miesto stogų, tiek iš abiejų upės pusių.

Idėjos autoriaus, „Fluxus ministerijos“ viceministro Edgaro Stanišausko teigimu, savaitgalį Kaune baigtas piešinys yra tik pradžia – daugiau tokių piešinių turėtų atsirasti ir Vilniuje.

„Nors užsienio miestuose panašiais piešiniais pastatai puošiami dažnai, Lietuvoje tai, deja, nėra gausiai praktikuojama. Manome, jog tai gera proga populiarinti tokią meno formą Lietuvoje, puošiant miestų erdves“, – teigė jis.

E.Stanišausko teigimu, šiuo metu yra paskelbtas eskizo konkursas papuošti Vilniuje esančio Jono Meko skersvėjo sienas. „Fluxus ministerija“ laukia įvairių idėjų, kurių tema – „Fluxus“ judėjimas, jo atstovai ir kūryba.

Primename, kad „Fluxus ministerijos“ fasado piešinys „Meistras“ yra nekomercinis meno projektas. Piešinio autoriai – menininkai Žygimantas Amelynas ir Tadas Šimkus, projekto globėjas – „Fluxus ministerijos“ ministras Artūras Zuokas. Projekto įgyvendinimą 70 litrų dažų parėmė įmonė „Tikkurila“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA