Labdaringas koncertas beglobiams gyvūnams Muzika išlikimui filharmonijoje | Kas vyksta Kaune

Labdaringas koncertas beglobiams gyvūnams Muzika išlikimui filharmonijoje

Vasario 9 dieną, ketvirtadienį, 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje vyks labdaringas koncertas „Muzika išlikimui“, kurio visos už bilietus surinktos lėšos bus skirtos beglobiais gyvūnais besirūpinančiai VšĮ „Penkta koja“. Tai jau antrasis tokio pobūdžio projektas, rengiamas koncertų organizatoriaus VšĮ „Culture live“. Praėjusių metų gegužės 10 d. Kauno valstybinėje filharmonioje skambėjo „Džiazas išlikimui“, kurio metu beglobiams gyvūnams buvo suaukota virš keturių tūkstančių litų.

Pasak labdaringo projekto iniciatoriaus pianisto Dariaus Mažinto, idėja surengti labdaringą koncertą gimė prieš metus. „Tuomet Lietuvos spauda mirgėjo straipsniais apie nežmonišką elgesį su gyvūnais. Taip pat mus pasiekė informacija apie gyvūnų karantinavimo stotyse susidariusią padėtį ir gyvūnų laikymo sąlygas, kas, mūsų nuomone, yra tiesiog pasibaisėtina. Stebėjome beglobius gyvūnus gelbėjančios organizacijos VšĮ „Penkta koja“ veiklą, stengėmės prisidėti laikinai paglobodami jų išgelbėtus gyvūnus bei ieškodami jiems nuolatinių namų. Tačiau gyvūnų vis daugėja, o lėšų vykdyti šiai savanoriškai veiklai nepakanka. Tuomet ir gimė idėja surengti labdaringą koncertą „Džiazas išlikimui”, o už bilietus surinktus pinigus skirti VšĮ „Penkta koja“,- teigia pianistas Darius Mažintas.

Koncerto “Muzika išlikimui” tikslas – ne tik surinkti lėšų gyvūnus globojančiai visuomeninei organizacijai, suburti gerumu spinduliuojančių vienminčių žmonių būrį, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į pastaruoju metu neįtikėtinai gausėjantį benamių gyvūnų skaičių. „Labai gaila, kad vis dažniau išgirstame istorijų apie žiaurų elgesį su gyvūnais, todėl šiuo projektu norime paskatinti žmones labiau rūpintis savo augintiniais, būti atsakingesniems ir gailestingesniems jų likimui ir gyvybei. Esame labai dėkingi gausiam atlikėjų būriui, kurie neatlygintinai sutiko prisidėti prie šio projekto. Labai gaila, kad daliai žiniasklaidos tarpasmeniniai konkurenciniai dalykai pasirodė svarbesni nei ši kilni idėja, todel nuoširdžiai dėkojame tiems, kurie prie jos prisidėjo“,- mintimis apie projektą dalinosi VšĮ „Culture live“ direktorė Ugnė Sabaitytė.

Labdaringo koncerto atlikėjai:

Rokas Valuntonis (fortepijonas), Augusta Jusionytė (smuikas), Eglė Andrejevaitė (fortepijonas), Akvilė Šileikaitė (fortepijonas), Ugnius Dičiūnas (obojus), Robertas Lozinskis (fortepijonas), Virginija Unguraitytė (fortepijonas), Margarita Garmutė (smuikas), Giedrius Vaznys (klarnetas), Anastasija Avdejeva (fortepijonas) ,Ugnė Peištaraitė (fortepijonas), Fortepijoninis kvintetas „EFVIOLI“: Ramunė Grakauskaitė (smuikas), Justina Plauškaitė (smuikas), Karolis Rudokas (altas), Rokas Vaitkevičius (violončelė), Paulius Rudokas (fortepijonas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA