Pasakė, ko tikėtis: ar popiežiaus vizito metu Kaune neliksime be mobiliojo ryšio? | Kas vyksta Kaune

Pasakė, ko tikėtis: ar popiežiaus vizito metu Kaune neliksime be mobiliojo ryšio?

„Kas vyksta Kaune“ montažas nuotr.

Kaunui aktyviai ruošiantis popiežiaus Pranciškaus sutikimui sekmadienį, vienas iš pagrindinių klausimų, dominančių susirinksiančias minias maldininkų – ar tokio masinio žmonių susibūrimo vietoje nekils keblumų dėl sklandaus naudojimosi mobiliojo ryšio paslaugomis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kalbėjosi su trimis šalį mobiliojo ryšio paslaugomis aprūpinančiais operatoriais, teiraudamiesi, kaip tinklai ketina susidoroti su iššūkiu, kad minia maldininkų, susirinkusių Kauno Santakoje, neliktų be mobiliojo ryšio ir interneto.

Ryšiu naudosis ir Vatikano valstybės vadovo viešnagės organizatoriai 

Pasak „Telia“ atstovo su žiniasklaida Audriaus Stasiulaičio, „Telia“ ryšiu popiežiaus Pranciškaus viešnagės Lietuvoje metu naudosis ne tik dešimtys tūkstančių į susitikimus su Šventuoju Tėvu atvykusių žmonių, bet ir Vatikano valstybės vadovo viešnagės organizatoriai – „Telia“ šviesolaidinis internetas ir WiFi užtikrins ir sklandų naujienų perdavimą iš žurnalistams įrengtų centrų Kaune ir Vilniuje.

„Siekdami užtikrinti žmonėms aukščiausią ryšio kokybę, visose susibūrimo vietose išplėtėme visų aplinkinių bazinių stočių pajėgumus, optimizavome tinklą maksimaliam vartotojų kiekiui aptarnauti – įrengsime papildomas kilnojamas mobiliojo ryšio stotis“, – kalbėjo jis.

Naujausios 4G technologijos

Pašnekovo teigimu, didžiausią talpą „Telia“ tinkle ir geriausią ryšį žmonėms, šiuo metu suteikia naujausios 4G technologijos, o ypač VoLTE, kurią Lietuvoje yra įdiegusi tik „Telia“.

„Be kitų VoLTE technologijos privalumų, tokių kaip geresnė balso kokybė ar galimybė naudotis internetu kalbant telefonu, viena iš svarbiausių yra tai, kad net didelėse žmonių susibūrimo vietose, nekyla trikdžių problemos. Šiuo metu VoLTE technologiją „Telia“ tinkle turi beveik visi nauji „Android“ operacinę sistemą naudojantys išmanieji telefonai“, – pridūrė A. Stasiulaitis.

Anot „Telia“ atstovo, mobilusis ryšys, kurio perduodamas balsas ir duomenys, veikia radijo bangų principu aiškiai apibrėžtame radijo dažnių ruože. Tai esą yra baigtinis fizinis dydis, o tai reiškia, kad duomenų perdavimo sparta tiesiogiai priklauso nuo jame esančių įrenginių skaičiaus ir vartojimo intensyvumo. Kuo daugiau duomenų persiunčiama – tuo labiau mažėja sparta. Todėl jeigu labai daug vartotojų aktyviai naudojasi įrenginiais – skambina ar naršo internete ir dėl to pasitaiko laikini ryšio sutrikimai, verta palaukti keletą minučių ir bandyti iš naujo, patarė jis.

Žada sklandų dalijimąsi įspūdžiais

Kito populiaraus mobiliojo ryšio operatoriaus „Bitė“ Korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovas Antanas Bubnelis „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad „Bitė“ daugelyje svarbiausių ir didžiausių Lietuvoje vykstančių renginių įrengia mobiliąją bazinę stotį, kuri padeda aptarnauti ženkliai išaugusį skambučių srautą. Taip pat padidina interneto kanalo pralaidumą lyginant su įprastu toje vietovėje.

„Popiežiaus vizitas Lietuvoje neabejotinai bus vienas gausiausiai lankomų renginių šiemet. Todėl, be abejo, mobiliąją bazinę stotį įrengsime ir netoli Santakos parko, kuri leis ten apsilankysiantiems mūsų klientams pasidalinti savo įspūdžiais ir nuotraukomis su bičiuliais ar artimaisiais“, – tikino jis.

Kauno Santakos parkas yra miesto širdyje, ryšys šioje vietoje ir taip esą yra stiprus, o papildoma mobilioji bazinė stotis klientams leis naudotis paslaugomis ir esant tokiam itin dideliam klientų srautui, pridūrė A. Bubnelis.

Įspėja nenustebti, jei interneto ryšys sulėtės

„Mes maksimaliai išplėtėme tinklo pajėgumus tose teritorijose, kur numatomi didžiausi maldininkų susibūrimai. Be to, specialiai iškilmėms įrengėme kilnojamąją bazinę stotį, kuri aptarnaus dalį išaugusio srauto. Tikimės, kad ryšys atlaikys – vartotojai turėtų nenustebti, jei internetas telefonuose sulėtės, tačiau šiuo metu tinklas veikia maksimaliais resursais“, – įspėja „Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

Pasak jo, gyventojai turėtų prisiminti kelis paprastus dalykus: prisiskambinti pagalbos telefonu 112 galima ir tada, kai nėra ryšio – pakanka, kad veikia bent vienas operatorius.

„Be to, pastebėjus, kad internetas veikia lėčiau, nereikėtų bandyti perkrauti duomenų sesijos; tai tik dar labiau apkrauna tinklą, verčiau palaukti, kol ryšys vėl veiks įprastai“, – patarimais dalijosi mobiliojo ryšio operatoriaus atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA