Žalgirietis E. Ulanovas priėmė kvietimą: padės Lietuvos rinktinei | Kas vyksta Kaune

Žalgirietis E. Ulanovas priėmė kvietimą: padės Lietuvos rinktinei

delfi.lt 2018/08/29 20:51
DELFI nuotr.

Pasaulio čempionato atrankos kovose pirmąkart prie Lietuvos rinktinės stovyklos prisijungs žalgirietis Edgaras Ulanovas, priėmęs stratego Dainiaus Adomaičio kvietimą.

Primename, kad prieš naują FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų „langą“ užvirė emocijos, kurių sūkuryje atsidūrė Kauno „Žalgirio“ klubas, nerodęs noro išleisti krepšininkus į nacionalinę rinktinę.

Pirmadienį Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą, į kurį buvo įtraukos dviejų žalgiriečių – Edgaro Ulanovo ir Mariaus Grigonio pavardės.

Visgi dar prieš sąrašo paskelbimą „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius pareiškė nenorintis išleisti krepšininkų į nacionalinę komandą ir taip griauti savo klubo pasirengimo artėjančiam sezonui planą. Tiesa, Šaras paminėjo, kad galutinis sprendimas lieka žaidėjų rankose.

Žinome, kaip lietuviai palaiko nacionalinę komandą, labai norisi išbėgti į aikštelę ir pajusti tą atmosferą, kurią jau spėjau primiršti. Puikus bus šansas tą padaryti vilkint rinktinės marškinėlius.

Tai gerokai supykdė D. Adomaitį, kuris tikino nebesuprantantis, kur Lietuvos krepšinio piramidėje yra rinktinė ir kur dėliojami prioritetai. Taip pat treneris pyko, kad visa atsakomybė dėl apsisprendimo žaisti rinktinėje neva paliekama krepšininkams, nors už uždarų durų klubai jiems pasako, kaip reikėtų elgtis.

Panašu, rastas kompromisas, pagal kurį ir vilkas sotus, ir avis sveika. „Žalgiris“ portalui krepšinis.lt patvirtino, kad prie rinktinės stovyklos prisijungs 26-erių puolėjas Edgaras Ulanovas.

Pats krepšininkas tvirtino, kad sulaukus kai kurių atsakymų, apsispręsti nebuvo sudėtinga.

– Ar ilgai svarstėte visus „už“ ir „prieš“?, – krepšinis.lt paklausė krepšininko.

– Prieš apsisprendžiant reikėjo žinoti kai kuriuos atsakymus. Visų pirma, reikėjo tikslių datų, kada renkasi rinktinė, kada startuoja stovykla ir panašiai. Kaip ir minėjo treneris D. Adomaitis, reikėjo pavėlinti pasiruošimą rinktinės kovoms, tai išties geras sprendimas.

Bent jau iš mano pusės, ta vėlesnė rinktinės stovyklos pradžia man yra į naudą. Dėl to atsirado daugiau galimybių. Pačiam atstovauti rinktinei yra lengviau, nes ne pirmi metai žaidžiu „Žalgiryje“, žinau sistemą, kas yra kas, tad kažkiek to pasiruošimo galiu ir praleisti.

Kažkokių negatyvių dalykų nebuvo.

– Jokia staigmena tai, kad jūsų pavardė atsidūrė rinktinės kandidatų sąraše, ko gero, vyr. treneris dar vasarą buvo su jumis susisiekęs ir minėjo, kad norėtų jus matyti rinktinės gretose?

– Žinoma, tikėjausi, kad atsidursiu nacionalinės komandos kandidatų gretose. Minėjau, kad didžiausi klaustukai buvo ties terminais: kada stovyklos pradžia, kada reikia rinktis. Kai viskas tapo aiškiau, lengviau buvo apsispręsti.

– Ar nesijautėte tapęs dviejų stovyklų įkaitu: iš vienos pusės rinktinės strategas, apeliuojantis į šalies krepšinio prioritetus, iš kitos pusės – klubas, norintis, kad „Žalgiris“ kuo geriau pasiruoštų naujam sezonui?

– Ne, bendravau ir su D. Adomaičiu, ir su Šarūnu Jasikevičiumi. Labai gražiai priėmėme sprendimą, įtampos nebuvo, viskas šioje vietoje pakankamai aišku.

Mano atveju kitokia situacija, nei, pavyzdžiui, Mariaus Grigonio atveju. Jis – naujas žmogus komandoje, jam reikia perprasti sistemą, pažinti komandos draugus, galų gale įrodyti savo vertę treneriui, ką jis geba geriausiai, pademonstruoti geriausias savybes.

O mane treneris puikiai pažįsta, aš žinau ekipos žaidimo sistemą, draugus. Su Š. Jasikevičiumi pasitarėme ir radome bendrą sprendimą.

– Ką tik startavo pasiruošimas naujam sezonui, vyksta bendro fizinio pasiruošimo treniruotės, tačiau pats sportuoti pradėjai kur kas anksčiau, ko gero, nėra labai sudėtinga prakaitą lieti treniruoklių salėje bei vėl grįžti į intensyvų sportinį režimą?

– Su pertraukomis, fizinę formą palaikau jau ilgą laiką, dar liepos mėnesio viduryje pradėjau sportuoti. Na, bet pasiruošimas su komanda yra kiek kitoks, nei individualiai treniruotis. Savarankiškai sportuojant turi daugiau laisvės, pats susidėlioji savo dienotvarkę, kada ilsėtis, kuriuo paros metu pajudėti.

Su komanda bendras pasiruošimas jau kur kas sunkesnis, reikia uždėti tvirtą pamatą, pagerinti ištvermę, o to vasarą nedariau.

Dėmesį koncentravau į kitus dalykus – didinau sprogstamąją jėgą ir panašiai. Pasiruošimas sezonui nėra lengvas, bet paprasčiau kai grįžti turėdamas bazinę sportinę formą.

– Buvo ilga vasara be krepšinio, ar pasiilgęs kamuolio, ar norisi grįžti ant parketo?

– Taip, pasiilgau pilnų arenų, sirgalių, smagu, kad galėsiu žaisti rinktinėje. Dvejas rungtynes turėsime namie – vienos draugiškos su latviais, antrosios – su Nyderlandais.

Žinome, kaip lietuviai palaiko nacionalinę komandą, labai norisi išbėgti į aikštelę ir pajusti tą atmosferą, kurią jau spėjau primiršti. Puikus bus šansas tą padaryti vilkint rinktinės marškinėlius.

Kalbant apie draugišką mačą su latviais, su jais visada įdomu susitikti, laukia principė kova. Latviai kasmet tik stiprėja, suburia konkurencingą komandą. Bus tikrai įdomu ir smagu, nors nelengva, nes žaisime be didesnio pasiruošimo, bet sąlygos visiems vienodos.

Per šią rinktinės stovyklą sunkiausias mūšis laukia Kroatijoje, matėme jų sudėtį, joje – geriausi žaidėjai. Mes žengiame be pralaimėjimų, norėsis tęsti pergalingą žygį, juolab aš nežaidžiau nei vieneriose rungtynėse, nenorėsiu sugadinti to rezultato, reikės pasistengti sužaisti kuo geriau.

Kroatijoje bus velniškai sunku, bet mūsų rinktinė įrodė, kad atrankoje gali žaisti gerai ir kol kas džiaugėsi tik pergalėmis. Stengsimės išlaikyti tą sėkmingą kelią.

Primename, kad Dainiaus Adomaičio auklėtiniai po pirmų 6 pergalių, iškovotų C grupėje, pateko į naujai suformuotą J grupę ir yra tiesiog tobuloje situacijoje. Vienvaldžiams grupės lyderiams lietuviams su lenkais ir vengrais žaisti nebereikės, o po du kartus teks kautis su Italija, Nyderlandais ir Kroatija. Visgi šioms kovoms dar neprasidėjus Lietuvos rinktinė antroje pozicijoje esančius Italijos atstovus lenkia jau dviem pergalėmis.

Tiesiai į 2019-ųjų pasaulio čempionatą Kinijoje pateks tris pirmas vietas grupėje užimsiančios ekipos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA