Paviešinta naujausia informacija apie gaisre naktį nukentėjusių žmonių sveikatos būklę | Kas vyksta Kaune

Paviešinta naujausia informacija apie gaisre naktį nukentėjusių žmonių sveikatos būklę

„Kas vyksta Kaune“, DELFI inf. 2018/08/28 13:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį prieš vidurnaktį į Vaikų skubios pagalbos skyrių iš gaisro Rimvydo gatvėje atvežti du vaikai šiuo metu jau perkelti į stacionarą ir jų būklė yra nebloga – apie tai antradienį prieš pietus vykusiame susitikime žiniasklaidai pranešė Vaikų intensyviosios terapijos gydytojas Algirdas Dagys.

Taip pat paaiškėjo daugiau informacijos apie tragedija pasibaigusiame gaisre žuvusį vyrą. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, vyras žuvo bandydamas išgelbėti savo šeimą. Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) duomenimis, tai jau penktas šiame name kilęs gaisras nuo 2016-ųjų.

Vaikai toliau bus gydomi stacionare

„Vaikai yra 5 ir 13 metų amžiaus. Mažamečiai gaisro metu apsinuodijo smalkėmis – dėl tų simptomų buvo atvežti į Kauno klinikas. Nudegimų jie išvengė. Pagalba vaikams buvo pradėta teikti įvykio vietoje, į gydymo įstaigą jie jau atvyko gana gero būklės“, – kalbėjo A. Dagys.

Pasak A. Dagio, vaikų gyvybei pavojus negresia / R. Tenio nuotr.

Po apsinuodijimo smalkėmis, anot gydytojo, žmonės įprastai stebimi tris paras. Panašu, kad jų apsinuodijimas nėra sunkus – liekamųjų reiškinių po tokio apsinuodijimo neturėtų likti.

„Šitokiais atvejais nukentėjusiajam reikalinga pirma pagalba. Svarbiausia – grynas oras, o atvykus greitajai medicinos pagalbai pagrindinis priešnuodis – deguonis. Jis reikalingas pirmas dvylika valandų – maždaug tiek laiko ir praėjo, dabar vaikai stebimi dėl komplikacijų“, – aiškino A. Dagys.

Mažieji, jo teigimu, tikrai išsigando: gaisras kilo naktį, aplink zujo gelbėtojai, šauksmai. Jiems buvo iškviesta Vaikų ligų klinikos psichologė, šeima rūpinasi socialinės tarnybos – teikiama visokeriopa pagalba.

„Mums, žinoma, svarbu medicininė dalis, kuri šiuo atveju nėra bloga, o kalbant apie psichologinę savijautą, po tokių visiems, tikriausiai, yra labai nesmagu“, – pridūrė gydytojas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad rugpjūčio 27-osios vakarą gaisre žuvo žmogus. Apie tai, kad Kaune, ant Rimvydo ir Studentų gatvių kampo, atvira liepsna dega keturių butų medinio gyvenamojo namo pirmasis aukštas, pranešimas buvo gautas 22.57 val. Po penkių minučių ugniagesiai gelbėtojai jau buvo vietoje.

Iš antrame aukšte esančio buto jie pro langą iškėlė dvi moteris ir du vaikus, kuriems trylika ir penkeri metai. Viena moteris apdegė, kita prisikvėpavo dūmų. Jos ir vaikai buvo išvežti į ligoninę. Po kiek laiko ugniagesiai surado ir žuvusį vyrą. Nelaimėlis buvo aptiktas antrame namo aukšte, jis buvo beveik pasiekęs savo vaikus.

Kaip DELFI sakė Kauno apskrities PGV viršininko pavaduotojas Tomas Sušinskas, vyras, supratęs, kad kilo gaisras, išbėgo į kiemą, bet jame neradęs savo vaikų, sugrįžo jų ieškoti, tačiau prisikvėpavo nuodingų dūmų ir žuvo.

Gaisro metu sudegė dalis namo stogo, apdegė sienos, išdegė trys butai, vienas butas buvo sulietas vandeniu. „Gaisras kilo buto pirmajame aukšte virtuvėje, vėliau ugnis per laiptinę persimetė į antrąjį aukštą, – sakė gaisro priežastis tiriantis Kauno apskrities PGV Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Abalmasovas. – Tikėtina, kad gaisras kilo dėl elektros įrangos gedimo, tačiau tikslesnes gaisro priežastis nustatys atvykę Gaisrinių tyrimų centro specialistai.“

Pasak pareigūno, išvengti tokių nelaimių padėtų dar dažnesni bendri ugniagesių, policijos ir socialinių darbuotojų vizitai pas gyventojus.

Penktas gaisras „nelaimingame“ name tapo lemtingu

Kauno apskrities PGV duomenimis, liepsnų liežuviai čia siautėja nebe pirmą kartą. Turimais duomenimis, pirmasis gaisras kilo dar 2016 metų vasarį. Tuomet namo pirmame aukšte išdegė 15 kv. m kambarys ir jame buvę daiktai, o kitos patalpos aprūko. Iš viršutinio buto ugniagesiai išnešė 9 metų neįgalų vaiką, išvedė 3 metų berniuką ir tėvą, jie buvo išvežti į Kauno klinikas apžiūrai.

Tų pačių metų lapkritį gaisrininkų brigada vėl skubėjo minėtu adresu, kur iš grindų veržėsi dūmai, sienoje degė elektros laidų instaliacija. Po mėnesio situacija pasikartojo – 2 aukšte esančio buto tualeto patalpoje degė šiukšlės. Tąkart apdegė tualeto patalpa, elektros instaliacija, aprūko buto patalpos ir jame esantys baldai bei daiktai. Suaugusieji ir penki nepilnamečiai vaikai iš pastato išėjo patys iki medikų atvykimo.

2017-ųjų rugpjūtį pranešta, kad Rimvydo gatvėje deginamas laužas. Gyventojai paskutinį vasaros mėnesį saugiu atstumu iki pastatų šašlykinėje kepė dešreles.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA