Skaudi kaunietės patirtis: mano, jog augintinis mirtinai apsinuodijo | Kas vyksta Kaune

Skaudi kaunietės patirtis: mano, jog augintinis mirtinai apsinuodijo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugėjant įvykių ir istorijų, kai gyvūnų augintojai parkuose ar kiemuose randa augintiniams paliktų nuodų, portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalino jautria istorija. Viena kaunietė pasakoja, jog pasivaikščiojimas vienoje žaliausių erdvių jos augintiniui buvo lemtingas.

Istorijoje rašoma apie trylikametę grynaveislę vokiečių aviganę Airą. Prieš maždaug dvylika metų netikėtai atklydusią kalytę priglaudusi kaunietė džiaugiasi – einant metams, ji tapo neatskiriama šeimos dalimi. Šuo, anot savininkės, pasižymėjo aukštu intelektu, paklusdavo komandoms, buvo judri ir supratinga.

Tačiau po vieno pasivaikščiojimo prie Kauno pilies balandžio viduryje, viskas pasikeitė – šuo pradėjo nykti akyse. Iš pradžių šeimininkė pagalvojo, jog šuo neatsigauna po ilgesnio pasivaikščiojimo, tačiau šiai pradėjus karščiuoti, nereaguoti į komandas, atsisakius ėdalo, kaunietė nutarė nuvežti augintinį į veterinarijos kliniką. Tąkart jokios diagnozės istorija pasidalijusi kaunietė neišgirdo.

Per pora dienų buvo pravertos dar kelerių veterinarijos klinikų durys, o šuns būklė vis blogėjo – šuo visiškai nustojo ėsti, pradėjo nebesiorientuoti aplinkoje, nebepaėjo, pradėjo vemti. Galiausiai su Aira šeimai teko atsisveikinti – šuo praėjus kelioms dienoms po negalavimų pradžios mirė, nespėjus pasiekti vaistus suleisti planavusių veterinarų.

Jokios ligos specilaistams nepavyko nustatyti, tačiau, skaitytojos teigimu, daugelis kalbėjo apie augintinio nunuodijimo galimybę. „Nuodų versiją neigėme, nes tikrai neįsivaizdavome jos realios tikimybės, tačiau jos iškėlimo dažnumas mums ramybės nedavė – ne tik gydytojai, bet ir visi žmonės, išgirdę, kas atsitiko, iškart prabildavo apie nuodus“, – rašo kaunietė.

Po augintinio mirties, įtarimai, jog Aira galėjo būti nunuodyta, tik dar labiau tvirtinosi – kaunietė iš aplinkinių girdėjo apie tai, jog vis dažniau parkuose ir daugiabučių kiemuose randama augintiniams palikti nuodai.

„Balandžio pabaigoje į gyvūnėlių prekių parduotuvę „Kika“, esančią Kauno Savanorių prospekte „Hyper Maximoje“, atėjo piktas, dirglus vyras, pardavėjos paprašęs žiurkių nuodų. Pardavėjai pasiteiravus, kam jam jų reikia, jai buvo tiesiogiai atsakyta, jog jis nunuodys visas kieme esančias kates, nes jo kantrybę baigia tai, jog jo mašinos ratai yra ženklinami kiemo kačių. Pardavėja, žinoma, po tokio pareiškimo jam nuodų nepardavė.

Tačiau pati skausmingiausia žinia mane pasiekė šį trečiadienį, gegužės 1 dieną, kai mano draugė pranešė, jog ją pasiekė informacija, kad miesto centre esančioje veterinarijos klinikoje asmenys buvo informuoti pačių veterinarų, jog „močiutės Santakoj pila žiurkių nuodus šunims“. Šiurpstu nuo to, kas darosi – juk žiurkių nuodais galima pribaigti bet ką!“ – rašo kaunietė.

Pilną Airos istoriją galite perskaityti čia.

Portalas „Kas vyksta Kaune taip pat jau yra rašęs apie bandymą nuodyti augintinius – balandžio pabaigoje Eiguliuose naminių gyvūnų augintojai kiemuose pastebėjo gudriai užmaskuotus nuodus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA