Kas vyksta Kaune balandžio 6-8 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune balandžio 6-8 dienomis? (Renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Trumpam aplankiusi šiluma savaitės viduryje, savaitgalį sugrįš su nauja jėga – nors penktadienis ir šeštadienis bus kiek vėsesni, lietaus savaitgalį turėtume išvengti, o sekmadienį sugrįš ir šiluma – termometro stulpelis šoktels iki 16 laipsnių šilumos. Detali orų prognozė slepiasi čia.

O kai toks geras oras, laiką leisti namuose būtų tiesiog apmaudu. Tad planuokite savo laiką gryname ore, o mes, savo ruožtu, jums siūlome kelias smagias alternatyvas, leisiančias praturtinti laisvalaikį.

Orientacinės varžybos automobiliais „Šturmas“

Atšilus orams į gatves sugrįžta kauniečių pamėgta pramoga – automobilių orientacinės varžybos „Šturmas“. Ir varžybos sugrįžta su dar didesne jėga negu anksčiau – naujas generalines rėmėjas, dar galingesni prizai ir dar įdomesnės užduotys. Norintys laimėti „Šturmą“, neprivalo būti profesionalais – viskas, ko reikia, tai išmanus telefonas, vairuotojo pažymėjimas, automobilis ir gudrių draugų komanda. Daugiau informacijos – renginio aprašyme. Dalyvavimas mokamas.

Uodo šeimos turgelis

Šeštadienį ir sekmadienį, šeimos, norinčios atsinaujinti prieš atšylams orams, yra laukiamos prekybos centre „Molas“ – čia vyks jau tradiciniu tapęs „Uodo šeimos turgelis“. Turgelyje galėsite prikti, parduoti, mainyti, bendrauti ir smagiai leisti laiką su visa šeima, o rasite čia visko – nuo drabužėlių iki smulkmenų buičiai ir namams. Lankymasis mugėje nemokamas.

Lietuvos dailiojo jojimo čempionatas

Dailusis jojimas, kitaip dar vadinamas išjodinėjimu, – viena geriausiai žinomų žirginio sporto šakų. Jis, kartu su konkūrais ir trikove, priklauso Olimpinei šeimai ir pagrįstai laikomas meniškiausia jojimo sporto šaka.
Šių dienų varžybose raitelis ir žirgas turi atlikti seriją pratimų, vadinamų elementais, aikštėje simetriškai pažymėtoje 12 raidžių – pagal jas nustatoma aikštelės vieta, kurioje atliekamas elementas. Raiteliams ir žirgams puikus pasirodymas kainuoja ilgas darbo valandas, tačiau žiūrovai yra apdovanojami dailiu reginiu. Žiūrovams dalyvavimas nemokamas.

Meditacija „Mylinčio gerumo dovana“

Pasaulinei sveikatos dienai paminėti skirtas renginys pajungs visą Lietuvą. Mylinčio gerumo meditacija – tai daugybę šimtmečių taikoma praktika, turinti gilias šaknis įvairiose kultūrose. Ji taip pat taikoma labai efektyviose dėmesingo įsąmoninimo (angl. Mindfulness) praktikose, kurių nauda įrodyta daugybe mokslinių tyrimų. Visi, norintys palinkėti džiaugsmo, šilumos, dvasinės stiprybės, sveikatos, meilės ir gerovės sau, artimiesiems, draugams, kolegoms ir visai žmonijai, šeštadienį laukiami prie Kauno pilies. Dalyvavimas nemokamas.

Atvelykis tarp lėktuvų

Jau penktus metus iš eilės Lietuvos aviacijos muziejus visus kviečia atvykti į šventę „Atvelykis tarp lėktuvų“. Šioje tradicinėje šventėje Lietuvos aviacijos muziejų kasmet aplanko keli šimtai tėvelių su vaikais. Šventės metu mažieji su tėveliais dalyvauja įvairiose veiklose – dalyviai kviečiami dalyvauti Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Aleksoto padalinio edukacinėse dirbtuvėse, piešti ant vandens ir nuveikti dar daugiau suvienijančių ir pavasariu leidžiančių pasidžiaugti veiklų. Taikomas minimalus dalyvavimo mokestis.

Iniciatyva „Bėgu švariame miške“

Nutirpus sniegui, labai lengva pamatyti viena itin skaudžią žmonijos yda – miškų paklotės būna nusėtos šiukšlėmis. Iniciatyvos „Bėgu švariame miške“ tikslas – priminti, jog kiekvienas galima aplinką paversti gražesne, o data, kada tai reikia daryti – neapibrėžta. Viskas, ką reikia turėti – maišelis ir pamėgtas bėgimo maršrutas. Simbolinis iniciatyvos startas bus duotas šeštadienio vidurdienį.

Romansinių dainų festivalis

Kauno rajono gyventojai kveičia šeštadienio popietę praleisti muzikos apsuptyje – šeštadienį organizuojamas jau tradiciniu spėjęs tapti romansinių kūrinių festivalis „Atverkime širdis“. Renginys sukurs įvairių regionų ir bendruomenių meno kolektyvus. Dalyvavimas nemokamas.

Vaikų Velykėlės

Kauno miesto savivaldybė ir Kauno tautinės kultūros centras sekmadienį kviečia šeimas burtis prie Kauno pilies ir užbaigti Velykinių švenčių laikotarpį smagiame renginyje „Vaikų Velykėlės“. Bus ne tik įvairių smagių užduočių, daug muzikos, bet ir šventinių staigmenų. Dalyvavimas nemokamas.

Mėgėjų teatrų festivalis „Kauno rampa 2018“

Lietuvos valstybės 100-mečiui skirtas festivalis kviečia susiburti ir teatro scenoje pamatyti vienus gražiausių lietuvių kūrinių. Šį sekmadienį festivalio scenoje – pankomedija „Tamošius Bekepuris“. Festivalio svečių pristatomas spektaklis Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje 2016 metais pripažintas „Talentingiausia lietuvių klasikos interpretacija“, kita nominacija – „Žiūrovų spektaklis“. Spektaklis mokamas.

Šylant orams renginių tik daugėja, tačiau visų jų pristatyti negalime, tad jeigu neradote jums patinkančio renginio, kviečiame jus užsukti į mūsų kasdien atnaujinamą renginių kalendorių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA