Kauko laiptų rekonstrukcija: antradienį į akistatą stojo dvi stovyklos | Kas vyksta Kaune

Kauko laiptų rekonstrukcija: antradienį į akistatą stojo dvi stovyklos

R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę paskelbtas Kauko laiptų rekonstravimo projektas Žaliakalnio gyventojus suskaldė į dvi stovyklas – atsirado asmenys, siekiantys išsaugoti medžius ir gyventojai, norintys sutvarkytos aplinkos. Šios dvi pusės antradienio vakarą susitiko prie būsimos rekonstrukcijos objekto ir diskutavo, ieškodamos geriausio sprendimo.

Protestą prie Kauko laiptų prieš šalimais augančių medžių naikinimą inicijavo jau anksčiau medžių šalinimą Kaune sustabdęs teisininkas Saulius Dambrauskas, menininkas Vytenis Jakas, visuomeninkas Audrys Karalius. Medžių naikinimo priešininkų nuomonę palaikiusieji protesto dalyviai atsinešė plakatus, stop juostas, ant pažymėtų medžių klijavo lapelius su užrašais. Ši pusė kvietė pasirašyti ant teisininko parengto dokumento, kuriame prašoma Kauno savivaldybės nevykdyti jokių saugotinų medžių šalinimo darbų neatlikus jų būklės ekspertizės ir sustabdyti Kauko laiptų rekonstrukcijos darbus, parengti tvarkybos projektą ir atlikti poveikio aplinkai vertinimo procedūrą. Dokumentą pasirašė beveik 100 susirinkusiųjų.

Tačiau kita dalis vietinių gyventojų laikėsi nuomonės, jog rekonstrukcija yra būtina, o medžių praretinimas bus tik į naudą, nes dabar šie užstoja šviesą ir trikdo patiestų komunikacijų sklandų veikimą. Viena vietos gyventoja net išsitraukė istorinę knygą, kurioje Kauko laiptai pavaizduoti be jokių medžių – anot gyventojos, netvarkingai medžiai pakalnėje susodinti tik sovietmečiu. Gyventojai dėl medžių kirtimo pritarė ir Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog praėjusią savaitę prasidėjo Kauko laiptų rekonstrukcija. Jos metu seną virš laiptų esantį baseiną pakeis iš žemės trykštantys fontanai, o šlaite bus įrengtas amfiteatras. Daugiau informacijos apie rekonstrukcijos projektą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA