Technika jau ruošiama: „Respublikos“ likučiai skaičiuoja paskutines dienas | Kas vyksta Kaune

Technika jau ruošiama: „Respublikos“ likučiai skaičiuoja paskutines dienas

R. Tenio nuotr.

Daugiau kaip du dešimtmečius Kauno centrą darkęs pastatas-vaiduoklis neilgai trukus liks gyvuoti tik miestiečių prisiminimuose. „Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija, kad artimiausiomis savaitėmis ketinama pratęsti būsimo verslo centro „Magnum“ teritorijoje stūksančių „Respublikos“ likučių griovimo darbus.

Nebaigtas statyti viešbutis pradėtas griauti 2016 m. lapkričio 8 d. – nuo tada darbai ne kartą pristojo ir buvo vėl tęsiami, mat tuo pačiu metu „Vičiūnų grupės“ įsigytame sklype vyksta šios įmonės vystomo verslo komplekso „Magnum“ statybos.

Visą žiemą, kol buvo įrenginėjama „Magnum“ požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, „Respublika“ stovėjo beveik nepaliesta. Visgi „Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius ketvirtadienį patvirtino, kad, jo žodžiais, judesys po truputį kaupiasi ir tuščiais langais žiojinčio vaiduoklio fronte.

„Šiuo metu griovimas dar nėra tęsiamas, bet žinių turėsime jau artimiausiomis savaitėmis – patvirtinus planus ir pradėjus konkrečius darbus, visuomenę ketinama informuoti pakankamai išsamiai. Manau, reikalai turėtų pajudėti per porą savaičių, o tada bus ir daugiau informacijos“, – sakė M. Snicorius.

Anot jo, detalės dėl būsimų stabdymų arba visiško sulyginimo dar tvirtinamos, minėtu laikotarpiu bus pateikta daugiau konkrečių skaičių ir datų. Taip pat bus informuota apie „Magnus“ verslo centro statybų progresą – koks šiuo metu darbų etapas, kas jau padaryta ir likę. „Iš esmės, viskas vyksta pagal grafiką“, – patikino „Vičiūnų grupės“ atstovas.

„Respublikos“ griovimo darbus atliekančios mažosios bendrijos „Pastatų griovimas“ projektų vadovas Virginijus Sakalauskas sakė negalintis detaliai komentuoti tvarkaraščio, kol negautas oficialus raštas iš užsakovo („Vičiūnų grupės“ – „Kas vyksta Kaune“).

„Gavęs raštą, galėsiu suteikti visą informaciją. Prašysiu, kad atsiųstų kuo greičiau – tada įvardysime oficialią tęsiamų griovimo darbų datą. Susisiekite už 2-3 savaičių, kažkas turėtų būti paaiškėję“, – apytikslius laiko rėmus nurodė V. Sakalauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA