Laisvės alėjos rekonstrukciją stabdo iš konkurso pašalinta įmonė | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjos rekonstrukciją stabdo iš konkurso pašalinta įmonė

Kauno m. sav. inf. 2018/02/22 14:40
R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę turėjusį įvykti sutarties dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos pasirašymą bando stabdyti iš konkurso pašalinta bendrovė „Hidrostatyba“, kuri kreipėsi į teismą. Ši kompanija Kauno miesto savivaldybei konkurso metu pateikė galimai tikrovės neatitinkančius dokumentus dėl Laisvės alėjai skirto granito kokybės.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybė sulaukė keturių pasiūlymų dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos. Vertindama statybos kompanijų pasiūlymus, savivaldybė didžiausią dėmesį skyrė siūlomo granito kokybei, kuris sudaro apie 25 proc. visos rekonstrukcijos kainos.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viliaus Šiliausko, visos konkurse dalyvavusios įmonės privalėjo pateikti granito kokybinius parametrus įrodančius dokumentus. Bendrovės „Hidrostatyba“ pateikti granito technines charakteristikas patvirtinantys dokumentai sukėlė įtarimų.

Sausio mėnesį Kauno savivaldybės atstovai kreipėsi į laboratoriją, kuri buvo nurodyta bendrovės „Hidrostatyba“ dokumentuose kaip granito technines charakteristikas patvirtinančių dokumentų išdavėja. Laboratorijos darbuotojai patvirtino, kad, remiantis jos duomenų baze, minimi dokumentai nebuvo išduoti.

„Panašu, jog konkurse dalyvavusi įmonė pateikė galimai tikrovės neatitinkančius siūlomų gamtinio akmens gaminių duomenis, siekdama bet kokiomis priemonėmis laimėti konkursą“, – teigė V. Šiliauskas.

Paaiškėjus šiems faktams, bendrovė „Hidrostatyba“ buvo pašalinta iš konkurso. Nenorėdama su tuo sutikti, įmonė kreipėsi į teismą. „Šiuo metu teismas yra pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdęs visas viešojo pirkimo procedūras, taigi sutarties pasirašyti negalime“, – teigė Kauno savivaldybės Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė-Kudarauskė.

Kauno miesto savivaldybė šios savaitės pradžioje pateikė atskirąjį skundą dėl šių priemonių panaikinimo. „Manome, kad ieškovo ieškinys yra nepagrįstas ir be reikalo yra gaištamas laikas, negalima pradėti vykdyti darbų. Darbų pradėjimo momentas yra labai svarbus, kadangi statybos darbams yra būdingas sezoniškumas.

Jei sutartis būtų pasirašyta tik po visų teisminių ginčų pabaigos, realiai šiais metais būtų įmanoma spėti atlikti tik parengiamuosius darbus, kurių patys pirmieji yra susiję su dokumentacijos rengimu, o ne su realiais fiziniais darbais. Be to, dėl pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių trukdosi ir suplanuoti požeminių komunikacijų remonto ir rekonstrukcijos darbai, nes jie buvo planuoti atlikti kartu su Laisvės alėjos rekonstrukcija“, – situaciją įvertino R. Kudarauskė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA