Kauniečiai restorane patikrino, ar šventinę dieną galima atsiskaityti litais | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai restorane patikrino, ar šventinę dieną galima atsiskaityti litais

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė nepaprastas vasario 16-osios nutikimas. Ypatingą valstybės atkūrimo dieną keli kauniečiai pamėgino grįžti į visai nesenus laikus – restorane mėgino susimokėti jau nebegaliojančia lietuviška valiuta – litais.

Kaip pasakojo šmaikščią sceną restorane stebėjęs ir užfiksavęs vyras, vienoje miesto picerijoje apsilankę žmonės nusprendė papokštauti. Pavalgę už 23 eurus, vietoj to, kad pateiktų europinę valiutą, jie ištraukė tris banknotus senų gerų dešimtinių su S. Dariumi, S. Girėnu ir Atlanto oro erdvę skrodžiančia „Lituanica“.

„Padavėja buvo labai nustebusi ir niekaip nesutiko, nors klientai ją visaip bandė įtikinti, kad tokią dieną lito ir euro santykis turėtų būti 1 su 1“, – sakė skaitytojas.

Kad ir kaip nėrėsi iš kailio, anot vyro, įstatymo raidė nugalėjo ir galiausiai kompanijai iš kišenių vis gi teko traukti eurus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Lietuvoje euras įvestas nuo 2015 m. sausio 1 d. Dvi savaites, iki 2015-ųjų sausio 15 d., atsiskaityti buvo galima abejomis valiutomis – grąža šiuo laikotarpiu jau buvo atiduodama eurais.

Pusę metų litai keičiami buvo visuose bankų skyriuose ir dar pusmetį po šio termino – tam tikruose Lietuvos banko nustatytuose bankų skyriuose. Šiuo metu litus į eurus galima iškeisti tik pačiame Lietuvos banke – operacija kol kas yra neterminuota.

Klausiame „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų. Ar pasiilgote nacionalinės valiutos ir manote, kad turėdami litą lietuviai gyveno geriau? Ar būtumėte norėję šiandien už paslaugas ir prekes atsiskaityti litais?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA