Dėl „Mokslo salos“ projekto sutarta su pirmosios vietos laimėtojais | Kas vyksta Kaune

Dėl „Mokslo salos“ projekto sutarta su pirmosios vietos laimėtojais

BNS 2018/02/14 13:43

Kauno savivaldybė dėl mokslo populiarinimo centro „Mokslo sala“ projektavimo susitarė su pirmąją vietą architektūriniame konkurse laimėjusia Ispanijos ir Australijos bendrove „SMAR Architecture studio“.

„Ką tik baigėsi viešųjų pirkimų procedūros, turime projektuotojus, kurie laimėjo konkursą – ispanų ir australų komanda pradės labai greitu metu projektuoti“, – Vyriausybės posėdyje Kaune pristatydamas svarbiausius miesto projektus kalbėjo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Pasak jo, techninį centro projektą tikimasi turėti per 9–10 mėnesių.

Pernai vykusiame tarptautiniame architektūriniame konkurse nugalėtojais pripažinta „SMAR Architecture studio“ pristatė projektą „Sun never sets for science“ (angl. „Saulė mokslui niekad nenusileidžia“). Pagrindinis šio projekto akcentas – veidrodinė plokštuma, atspindinti dangų, žolę, šviečianti kaip mėnulis. Ji tiesiogiai perduos šviesą į patalpas, kuriose yra ekspozicija.

Komisija šį projektą įvertino už tai, kad jis išsaugo salos kraštovaizdį.

Planuojama, jog mokslo centras užims 9 tūkst. kvadratinių metrų plotą. Pastato aukštis negalės viršyti 25 metrų aukščio.

Savivaldybė anksčiau yra suskaičiavusi, kad toks objektas kainuotų apie 25 mln. eurų.

Planuojama, kad 5 mln. eurų bus gauti iš Vyriausybės, 10 mln. eurų – iš Švietimo ir mokslo ministerijos valdomų Europos Sąjungos fondų lėšų, dar 2,5 mln. eurų planuojama gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kuriuos skirsto Vidaus reikalų ministerija. Likusius 5,5 mln. eurų skirtų savivaldybė bei partneriai.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galės susipažinti su žmonijos atradimais, išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, jame būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės.

Savivaldybė planuoja, kad laimėtojas, su kuriuo bus pasirašoma projektavimo sutartis, paaiškės iki vasario vidurio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA