Iš Kėdainių tilto konkurso pašalintas tarybos nario darbas | Kas vyksta Kaune

Iš Kėdainių tilto konkurso pašalintas tarybos nario darbas

BNS 2017/12/06 13:48
Kaunas.lt „Facebook“ paskyros vizualizacijos

Kaune planuojamo statyti Kėdainių tilto projektavimo konkurso vertinimo komisija nusprendė pašalinti iš jo darbą, kuris nesilaikė anonimiškumo reikalavimo.

„Pašalinome iš konkurso. Liko dešimt (darbų). (…) Tokių precedentų yra buvę ir visais ankstesniais atvejais taip pat buvo pasielgta. Patikrinome tą informaciją“, – trečiadienį sakė komisijos pirmininkė, Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos direktorė Jūratė Merkevičienė.

Tai, kad viename darbų galbūt galima identifikuoti autorių, pirmadienį viešai vykusiame darbų aptarime paminėjo konkurso recenzentas, architektas Tomas Grunskis. Projekte devizu „Santaka“, išsaugojus aiškinamąjį raštą kompiuteryje ir atsidarius jo savybes, yra nurodyta, kad dokumento autorius yra Jonas Audėjaitis – jis yra architektas, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dekanas ir Kauno tarybos narys, išrinktas su valdančiuoju „Vieningo Kauno“ judėjimu.

Pats J. Audėjaitis neslėpė apmaudo dėl šios situacijos. Pasak jo, įvyko techninė klaida. „Elementari techninė klaida. (…) Žinoma, apmaudu. Tačiau tai yra praeitis. Aišku, gali aiškintis, sakyti daug negerų žodžių apie procedūras, procesus, apie žmones, tačiau yra kaip yra. Padarėme klaidą, ji netyčinė“, – sakė architektas.

J. Merkevičienės teigimu, informaciją apie dokumento autorystę nėra lengva rasti, todėl to nepastebėjo nei dokumentus į Lietuvos architektų sąjungos (LAS) svetainę kėlęs žmogus, nei komisijos nariai. „Vis tiek neišlaikyta yra ta konfidencialumo sąlyga. Nieko kito neliko daryti, tuo labiau, kad viešai buvo pasakyta. Komisija to nebuvo prieš tai mačiusi – čia reikia specialiai to ieškoti. Mes tą medžiagą žiūrime internete, LAS tinklapyje, niekas jos specialiai neišsaugo“, – kalbėjo ji.

Kėdainių tilto projektavimo konkursą organizuojanti Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba sulaukė 12 projektinių pasiūlymų, dar vienas kaip neatitinkantis konkurso sąlygų buvo atmestas anksčiau. Konkurso laimėtojai paaiškės gruodžio 12 dieną.

Apie tiltą, nuo Kėdainių gatvės Vilijampolėje gavusį Kėdainių tilto pavadinimą, Kaune svarstoma ne vienerius metus. Šis tiltas turėtų padėti sumažinti transporto srautus per miesto centrą ir palengvinti susisiekimą tarp dviejų Nemuno krantų ties Marvele ir Vilijampolės, Šilainių mikrorajonais. Šiuo metu vairuotojai tam renkasi miesto senamiestyje esančias Gimnazijos, Šauklių gatves.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA