SEL koncertas Kaune: į vieną eilę statė politikus ir nusikalstamas grupuotes | Kas vyksta Kaune

SEL koncertas Kaune: į vieną eilę statė politikus ir nusikalstamas grupuotes

delfi.lt 2017/12/02 23:34
„Žalgirio“ arenos nuotr.

Šeštadienio vakarą tūkstančiai SEL ir Egidijaus Dragūno gerbėjų plūdo į Nemuno salą. Didžiausioje Lietuvoje „Žalgirio“ arenoje grupė grandioziniu koncertu minėjo savo 25-ąjį gimtadienį. Prieš koncertą Egis žadėjo, kad tai bus pats įspūdingiausias jo koncertas, kuriame naudojami dar nematyti ir itin brangūs techniniai sprendimai.

Arena – sausakimša

Kauniečių meilę SEL ir Egiui įrodo faktas, kad būtent „Žalgirio“ arenoje prieš kelerius metus grupė surinko rekordinę minią fanų. Skaičiuojama, kad 2014 m. koncertą Kaune stebėjo apie 22 tūkst. SEL gerbėjų.

Panaši apgultis buvo ir šiemet. Tiesa, dėl scenos pastatymo techninių sprendimų pats SEL pranešė, kad koncertą galės stebėti daugiausia apie 15 tūkst. žmonių. Rekordiniais metais scena buvo sumontuota arenos viduryje, o šį kartą, tradiciškai, arenos priekyje. Būtent dėl to sumažėjo maksimalus galimas žiūrovų skaičius.

Scenoje su robotu

„Stojam, SEL fanai! Stojam! Stojam! Aukščiau rankas! Telefonai į šoną, rankos į viršų“, – nuo scenos minią užvedinėjo Egis.

Jau pačioje koncerto, kuris vėlavo apie pusvalandį, pradžioje scenoje pasirodė ir dvimetrinis titaninis robotas, kuris lėtai judėjo pagal muzikos ritmus. Pirmus kūrinius SEL’as atliko su scenos partnere Camille, kuri taip pat pasipuošė įspūdingu šviečiančiu kostiumu.

„Kaip jūsų nuotaika? Mano gera – šiandien uždirbau daug pinigų. Kitą dainą skiriu visoms grupuotėms – daškiniams, daktarams, gaidjurgiams… Taip pat konservatoriams, komunistams ir kitiems pederastams“, – nuo scenos žėrė Egis.

Koncerto pradžioje skambėjo kiek mažiau populiarūs SEL hitai. „Visko užtenka? Kažkaip sunkokai kol kas. Na, tai kai ką geriau žinomo“, – kalbėjo E. Dragūnas, o scenoje nuskambėjo „Parašyk man laišką iš Paryžiaus“ akordai.

Koncertui įsibėgėjant įsišėlo ir žiūrovai. Ant kojų „Žalgirio“ areną pakėlė hitai „Nes aš tik vėjas“ ir „Užmerkiu akis“. „Ar ne per garsiai? Dainuojame visi kartu! Mano meile dėl tavęs, aš perplauksiu visas upes…“ – puikiai žinomą Gintarės Karaliūnaitės kūrinį uždainavo SEL’as.

„Šiandien turėčiau gerti šampaną, bet man nereikia, nes aš turiu gerą paną. Ir man nereikia alkoholio, kad gyvenimas atrodytų gražesnis. Bet aš vistiek šiandien prisigersiu“, – kalbėjo Egis.

Tuomet pasigirdo hitas „Muzika“, o E. Dragūnas ant publikos šliūkštelėjo vandens iš buteliuko. Beje, Egis net kelis kartus kreipėsi į vieną netoli scenos sėdėjusį žiūrovą. Vieną kartą SEL’as paprašė jo ištraukti rankas iš kišenės, o vėliau jame įžvelgė žinomą žmogų. „Tu man į Radistus panašus“, – kalbėjo Egis.

Galiausiai scenoje skambėjo „Aš laukiu lietaus“ ir „Aš žiūriu į tave, pasauli“ – dauguma žiūrovų kilo iš savo vietų ir dainos žodžius traukė kartu su atlikėjais. Tačiau bene didžiausia euforija plūstelėjo pasigirdus žodžiams „Informacija keleiviams norintiems vykti“. Skambant hitui „Svetimi“ publika tiesiog šėlo.

Po kūrinio „Vėjas“ Egis su visa grupe paliko sceną, užgeso šviesos, tačiau žiūrovai net neketino skirstytis. Kaip ir buvo galima tikėtis, netrukus muzikantai ir artistai grįžo į sceną. „Neturiu aš jau gazo“, – užlipęs ant scenos ištarė SEL’as ir vėl nuo jos nulipo.

Egis, vėlgi, kaip buvo galima nesunkiai nuspėti, grįžo į sceną ir atliko kūrinius „Ten kažkur giliai“ bei „Aš tik noriu“. Beje, pastaroji daina koncerte skambėjo antrą kartą. Grandiozinis pustrečios valandos trukmės koncertas baigėsi kūriniu „Laužau standartus“.

Brangi technika

SEL lyderis anonsuodamas koncertą teigė, kad vien roboto vertė siekia pusantro milijono eurų. „Su manimi scenoje kartu bus titaninis robotas. Jo vertė – 1,5 milijono eurų“, – prieš pasirodymą žadėjo E. Dragūnas.

Teigiama, kad toks sceninis elementas dar niekada nebuvo naudotas Lietuvoje. „Šis robotas pasaulyje yra unikalus. Man niekas niekada netrukdė kurti muzikos, organizuoti tokius šou, kokių nėra Lietuvoje. Pažadu: SEL gimtadienis Kaune bus stambiausias visų laikų šou mūsų šalyje“, – prieš koncertą kalbėjo Egidijus.

Jau anksčiau atskleista, jog be 2 valandų trukmės muzikinės dalies bus sumontuota ir ankstesniuose šių metų koncertuose naudota 8 aukštų namo dydžio scena-robotas. Šį kartą, pasak SEL lyderio, ji transformuosis į skraidantį drakoną, todėl dalis šou vyks ne tik pagrindinėje scenoje, bet ir „Žalgirio“ arenos viršuje.

„Net dabar, pasakojant apie būsimą renginį, man per kūną bėga šiurpas. Tai, ką ruošiu, nustelbs visus ankstesnius šou“, – džiaugėsi atlikėjas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA