Unikalus vakarėlis Kaune: patiks kiekvienam, tačiau išgirs ne visi | Kas vyksta Kaune

Unikalus vakarėlis Kaune: patiks kiekvienam, tačiau išgirs ne visi

Organizatorių nuotr.

Lankymasis elektroninės muzikos renginyje dažnai – nemažai ištvermės reikalaujantis užsiėmimas, tiesiog sportas. Pasirodžius anksti įeisite tuoj pat, tačiau turėsite laukti pagrindinio atlikėjo klausydami tų, kurie, galbūt, visai ne prie širdies. Atėjus gilią naktį ilgokai lauksite eilėje, o pakliuvus į sausakimšą salę žinomas atlikėjas gal jau bus sugrojęs pusę kūrinių. Naujos koncepcijos vakarėlis Audio Visual Party „X & Y“ , skirtas X ir Y kartoms, garantuoja pažangią estetiką ir gerą garso turinį nuo pirmos minutės.

Audio Visual Party“ įkūrėjas ir „X & Y“ vakarėlio organizatorius apvažiavo karščiausias pasaulio vietas – buvo konferencijose ir vakarėliuose Ibizoje, didžiausiuose elektroninės muzikos festivaliuose Amsterdame, Majamyje ir pamatė, kai vyresni žmonės turi kur nueiti, įsilieja į šiuolaikinę kultūrą ir puikiai leidžia laiką. Dėl to prieš ketverius metus nusprendė sudaryti tokią galimybę ir lietuviams.

Unikalus vakarėlis prasiveržė pro užvertas duris

„Šią idėją realizavau kaip uždarą bendruomenę, kuriai demonstravau audiovizualinį turinį. Bendruomenę sudarė apie 900 narių, o į renginius susirinkdavo apie 200. Prieš tai jau įvyko trys renginiai, o šiemet, lapkričio 25 d., nusprendėme vakarėlį padaryti atvirą visuomenei“, – pasakojo Giedrius Zinkus, kaip atlikėjas pasivadinęs ZINKUS.

ZINKAUS teigimu, negali užsidaryti žmonių grupėje ir užkardyti galimybę dalyvauti kitiems. Vakarėlis vadinasi „X & Y“, kadangi skirtas X ir Y kartoms – tiems, kam per 25-erius.

„Mano pagrindinis kampas – negroju paruoštų muzikos įrašų. Kuriu kompozicijas iš gyvai miksuojamos garsinės ir vaizdinės medžiagos, mano nuožiūra atrinktos iš įvairiausių šaltinių. Susijungia ritmai, dokumentinių filmų garsai, acapella balsai, sintezatorių pasažai. Tai yra 6-8 takelių miksavimas vienu metu, realiuoju laiku. Dėl to kiekvienas renginys įgauna improvizacinį pobūdį, repertuaras yra toks, kokio negali išgirsti jokiuose įrašuose“, – apie išskirtinumą kalbėjo ZINKUS.

Asm. archyvo nuotr.
Giedrius Zinkus

Lygiai taip pat jis daro su vaizdine medžiaga – ją renka iš dokumentikos, mokslo, mados pristatymų, prietaisų reklamų. Atrinkęs trumpus, įspūdingus fragmentus, juos redaguoja, sinchronizuoju su muzika, ir šie du komponentai sudaro bendrą kūrinį, skleidžia dar įspūdingesnę emociją.

Elektroniką padarė „draugišką“ brandžiai auditorijai

„Elektroninės muzikos idėja – kad tai apie internetą, virtualų pasaulį – man labai patinka, tačiau nepavyko surasti elektronikos kūrinių, kurie tiktų išlavintam 30-mečio, 40-mečio, 50-mečio skoniui, kurių estetika pasiektų vyresnę auditoriją – dėl to pradėjau komponuoti muziką pats“, – sakė šou kūrėjas. Pastarieji trys renginiai parodė, jog žmonės pilnai supranta šiuolaikinę elektroninę muziką, atsipalaiduoja ir šėlsta pagal ją – tai puikiausiai iliustruoja ir kartu publikuojamas vaizdo įrašas. Vakarėlis – pakankamai originalus ir neturintis analogų.

Vieta ir aparatūra – komfortui ir geriausiam garsui

„Žalgirio arenos“ amfiteatras, kur vyks šou –tinkamai paruošta vieta, įrengta akustinėmis medžiagomis, dėl to ji ir pasirinkta. Be to, ši erdvė – švari ir estetiška.

„Kitas dalykas – garso aparatūra. Aplankęs daugybę renginių mačiau vienintelį renginį, kuriame garso kokybė buvo ne blogesnė nei studijoje. Paprastai dideliuose vakarėliuose garsas rėžia ausį, po to ausyse spengia. O tame renginyje nors kūną muzika tiesiog drebino, galėjome laisvai šnekučiuotis. Po šešių valandų vakarėlio nebuvo ir jokių nemalonių didelio garso sukeltų pojūčių“, – prisiminė ZINKUS.

Savo renginiuose jis siekia to paties, ir gana sėkmingai. Aparatūra užsakoma su didžiuliu rezervu – ji tegroja 60 proc. savo galingumo. „Esu žemų dažnių maniakas – man patinka patys žemiausi dažniai, kurie taip pat yra sunkiausiai atkuriami. Įrašuose beveik nėra muzikos, turinčios tokius dažnius, tad miksams specialiai ruošiu ir juos. Tikrai nedažnai kur nors nuėjęs patirsi tai, kas laukia „X & Y“ publikos“, – intrigavo ZINKUS.

Daugiau pakilių momentų patogiu laiku

Šį kartą renginyje bus pristatyti šeši visiškai nauji audiovizualiniai miksai. Muziką ir vaizdą ZINKUS vysto keturiomis kryptimis – industrine-ekologine, ritualine-filosofine, gentine ir mados. „Kompozicijos viena nuo kitos gana smarkiai skiriasi, taip išvengiama monotonijos. Visgi kulminaciniais praėjusių metų momentais pajutau, kad industrinė kryptis emocijas pakėlė aukščiausiai – dėl to šįkart labiau telkiuosi būtent į šį stilių“, – apie repertuarą prasitarė vakarėlio sumanytojas.

„Galiausiai – atvažiavus į Lietuvą kokiam nors žinomam elektroninės muzikos atlikėjui, jo norint paklausyti į renginį praktiškai reikia eiti 1 val. nakties, o už pulto jis stoja kokią 3 ar 5 val. Daugiau komforto norintiems žmonėms tai visai netinka – dėl to lapkričio 25 d. vakarėlis jau 21 val. prasidės stipriu turiniu ir tęsis iki vidurnakčio. Laikas itin patogus, trukmė – nei per trumpa, nei per ilga“, – gerų žinių pažėrė ZINKUS.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA