Trumpame metre – trys kauniečiai, kuriantys Lietuvai | Kas vyksta Kaune

Trumpame metre – trys kauniečiai, kuriantys Lietuvai

„KTV“ studijos nuotr.

Ruošiantis garbingam Lietuvos šimtmečio minėjimui Kaune sukurti trumpametražiai filmukai, kuriuose – miestui ir valstybei kuriančių asmenų istorijos. Tai – trys atskiri pasakojimai apie plačiai nežinomus, Kaune gyvenančius ir dirbančius žmones, kurie tarp kasdienių savo darbų įtraukia ir ypatingą pasiruošimą valstybinei šventei.

Nors iš pradžių planuota, jog į šį, Kauno miesto savivaldybės programos „Iniciatyvos Kaunui“ finansuojamą, projektą bus įtrauktos trys asmenybės, tačiau filmukų kūrėjai negalėjo nenufilmuoti ir kitų žmonių, kurie dirba išvien su kūrėjais. Filmukų herojai papasakos, kaip jie įsitraukia į valstybės šimtmečiui skirtą kūrybinį darbą.

Filmavimo grupė VšĮ „KTV Studija“ kol kas neatskleidžia ciklo „Kasdieniai šimtmečio herojai“ veikėjų vardų ir pavardžių, taip pat filmavimo užkulisių detalių, norėdama palikti viską paslaptyje iki kol trumpametražių filmukai bus pristatyti. Pristatymo renginiai vyks projekto partnerių erdvėse: Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje (Laisvės al. 57) lapkričio 10 d. 17.30 val. ir Kauno kino centre „Romuva“ (Laisvės al. 54) lapkričio 22 d. 18 val.

Šie įkvepiantys trumpojo kino kūriniai bus rodomi ir kitose Kauno miesto erdvėse: švietimo ir kultūros įstaigose, įmonėse, kurios turi išmaniuosius įrenginius bei Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padaliniuose. Po pristatymo renginio filmukus bus galima peržiūrėti ir portale „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA