Nusprendė, ar draus į paplūdimius eiti su gyvūnais | Kas vyksta Kaune

Nusprendė, ar draus į paplūdimius eiti su gyvūnais

BNS 2017/08/09 13:07
R. Tenio nuotr.

Paaiškėjo, ar bus leidžiama vestis gyvūnus į paplūdimius.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga panaikino draudimą į paplūdimius eiti kartu su gyvūnais – kuriuose paplūdimiuose bus galima lankytis su gyvūnais, dar turės nustatyti savivaldybės.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, naujai parengtoje higienos normoje numatomos galimybės įrengti paplūdimius, kuriuose bus galima ilsėtis su augintiniais.

Apie planus įrengti specialų paplūdimį gyvūnams jau pranešė Neringos miesto savivaldybė – čia planuojama gyvūnams pritaikyti maždaug 100 metrų kranto zoną šiaurinėje Nidos paplūdimio dalyje.

„2018-aisiais ir kituose Neringos pliažuose bus skirtos vietos poilsiautojams, turintiems gyvūnų. Tačiau reikės laikytis griežtų taisyklių, kaip elgtis tuose pliažuose. Turėsime pastatyti ženklus, informacinius stendus, papildomai valyti smėlį, įrengti stovus su girdyklomis, šiukšliadėžes ir kita. Manau, poilsiautojai bus patenkinti, nes tokių vietų jau seniai reikėjo“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė Neringos meras Darius Jasaitis.

Ministerija informuoja, kad žmonės su augintiniais galės lankytis tik specialiai pažymėtuose paplūdimiuose, ženklinimu turės pasirūpinti savivaldybės, taip pat jos turės užtikrinti, kad paplūdimiuose būtų laikomasi higienos normos reikalavimų, pavyzdžiui, pastatyta specialių šiukšlių dėžės.

Teisės aktai numato, kad paplūdimius ir maudyklas įrengia ir prižiūri savivaldybės. Paplūdimiai negali būti įrengiami šalia uostų ar nuotekų išleidimo vietų, o priėjimas prie vandens turi būti neslidus, neklampus, patogus ir saugus visiems, taip pat ir neįgaliems žmonėms. Prie visų oficialių paplūdimių tam tikru atstumu turi būti įrengti tualetai, šiukšliadėžės.

Savivaldybės turi užtikrinti, jog būtų atliekami nuolatiniai maudyklų vandens kokybės tyrimai, ir apie rezultatus informuoti visuomenę savivaldybių bei Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos svetainėse, taip pat pačiuose paplūdimiuose, aiškiose vietose įrengtose informacinėse lentose.

Dar pernai apie planus įrengti šunų paplūdimį užsiminė ir Vilniaus savivaldybė. Sostinėje šiuo metu su augintiniais galima lankytis neoficialiuose paplūdimiuose, o ne sezono metu – ir oficialiuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA