„Genys Brewing Co.“ kviečia į unikalų alaus festivalį | Kas vyksta Kaune

„Genys Brewing Co.“ kviečia į unikalų alaus festivalį

Organizatorių nuotr.

Tarpusavio konkurenciją nusprendę palikti nuošalėje, nepriklausomi alaus gamintojai Lietuvoje susivienijo ir kviečia į „Craft Beer Day 2017“ – vienos dienos festivalį „Genys Brewing Co.“ bravore Kaune. Birželio 17 d. vyksiančiame renginyje visas dėmesys bus skirtas degustacijoms ir pažinčiai su netikėtais alaus skoniais. Specialiai tam organizatoriai prisistatyti pakvietė ir kelis įdomiausius „craft“ aludarius iš užsienio, tarp jų – ir inovacijomis biologijos srityje garsėjantį „Munkebo Mikrobryg“ gamintoją iš Danijos.

[galerija kiek=”4″]

„Alus – kaip muzika. Radijo stotys groja tik popsą, o laiko puikiai ir įdomiai muzikai palieka labai mažai, nes ši – mažiau atpažįstama. Taip pat ir su alumi: pasaulyje yra begalė nuostabių alaus gamintojų, tačiau prekybos centruose randame tik didžiųjų ir populiariausių, tačiau tikrai ne pačių geriausių gamintojų produkciją. Mes norime žmonėms suteikti progą pažinti įdomias, netikėtas, inovatyvias ir dar negirdėtas alaus rūšis“, – sakė festivalio sumanytojas, „Genys Brewing Co.“ įkūrėjas Laurynas Lisauskas.

Šis aludarių susivienijimas – pirmasis tokio tipo renginys Lietuvoje, nes jame degustuoti alų kviečia išskirtinai tik nepriklausomi alaus gamintojai. Lietuvai mini festivalyje atstovaus ne tik „Genys Brewing Co.“, bet ir „Sakiškių alus“, „Kuro aparatūra“ bei „Black Light Brewing“. Jie kartu su Vokietijos, Olandijos ir Danijos aludarių atstovais visą dieną siūlys alaus degustacijas, dalinsis savo istorijomis ir kvies į turą apžiūrėti „Genys Brewing Co.“ bravoro. Pastarasis, veiklą pradėjęs tik šių metų pradžioje, yra pats moderniausias nepriklausomų aludarių įkurtas bravoras šalyje.

Didžiąja alaus degustacijų festivalio žvaigžde vadinamas Claus Christensen, gausiai už atradimus aludarystėje apdovanotas „Munkebo Mikrobryg“ įkūrėjas. Molekulinės biologijos specialistas, sveikatos mokslų daktaro laipsnį turintis aludaris vertinamas visame pasaulyje. Vienas iš daugelio jo nuopelnų – ir alaus gamyba iš laukinių mielių, gautų iš bičių. Alus iš tokiu būdu gautų mielių išsiskiria labai lengvu ir švelniu skoniu, vaisiniais poskoniais.

Alaus atradimų festivalyje taip pat bus pristatyti ir „craft“ revoliucijos Vokietijoje sukėlėjai „Crew Republic“ bei „Camba Bavaria“, eksperimentų nebijantys šio gėrimo avangardistai „To Øl“ ir „Mikkeller HQ“, amerikietiškų aludarystės tradicijų į Europą importuotojai iš Olandijos „Oedipus Brewing“. Festivalio lankytojai alų čia pat galės derinti ir su maistu: jiems savo meniu pristatys „Mr. Snob“, „Jurgis ir Drakonas“ bei „Austrės.lt“.

„Craft Beer Day 2017“ vyks Birželio 17 d., „Genys Brewing Co.“ Bravore, Juozapavičiaus pr. 7H. Bilietus platina Tiketa.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA