Šlovės alėjoje atidengtas 17-asis žalgiriečio rankos įspaudas | Kas vyksta Kaune

Šlovės alėjoje atidengtas 17-asis žalgiriečio rankos įspaudas

A. Barzdžiaus nuotr.

Greito maisto restoranas „McDonald’s“ ir daugiausiai sirgalių Lietuvoje turinti Kauno „Žalgirio“ komanda bendradarbiauja nuo 2002-ųjų metų. Tradiciškai, baigiantis LKL sezonui, komanda sekmadienio popietę apsilankė restorane, kur susitiko su sirgaliais ir pagerbė dar vieną komandos narį, atidengiant jo rankos įspaudas.

Savanorių prospekte 321A įsikūręs restoranas tapęs tradicine krepšinio aistruolių susitikimų vieta – jame galima išvysti ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjų marškinėlius su autografais, iš arčiau apžiūrėti laimėtas taures. Sezono uždarymo šventė organizuojama jau 14-ąjį kartą.

Po trumpos šventės įžangos ir audringo sveikinimo su įspūdinga pergale, kai „Žalgiris“ LKL finalo serijoje 39 taškų persvara palaužė Panevėžio „Lietkabelį“, iškilmingai paskelbta, jog 17-uoju įspaudu šlovės alėjoje šiemet pagerbtas 30-metis komandos snaiperis Artūras Milaknis. Savotiškai jį pasveikino ir visuomet „Žalgirio“ varžybose nuotaiką ir komandos dvasią palaikantis aktorius Andrius Žiurauskas, klausęs krepšininko su komanda susijusių klausimų. Tarp rimtų, tokių kaip komandos įkūrimo metai ar „Eurolygos“ pergalės įsivėlė ir nusijuokti privertę ir tėvo dienai artimesni „Kiek vaikų turi „Žalgirio“ komanda?“ arba „Kokie trenerio Šarūno Jasikevičiaus vaikų vardai?“.

Su vieno sezono pertrauka nuo 2013-ųjų komandoje žaidžiantis kaunietis neslėpė džiaugsmo. „Labai geros emocijos, didžiulė garbė būti tarp šių „Žalgirio“ legendų, iš tikrųjų neapsakomas jausmas,“ – po ceremonijos kalbėjo A. Milaknis. Pasiteiravus, ar tikėjosi tokio įvertinimo, kaunietis prisipažįsta, kad tai jam buvo labai maloni staigmena.

Į antradienio varžybas A. Milaknis žiūri pozityviai. „Vakar sužaidėme vienas geriausių savo varžybų, tai su tomis emocijomis ir važiuojame į Panevėžį. Galų gale reikia nutraukti tą Panevėžio arenos prakeiksmą ir iškovoti ten pergalę.“

Po šventės sirgaliai buvo kviečiami nusifotografuoti su krepšininkais, pabendrauti ir paprašyti autografų.

„McDonald‘s“ greito maisto restoranų tinklas drauge su „Žalgirio“ komanda sezono pabaigtuves mini kasmet. Per jas jau buvo pagerbtos tokios „Žalgirio“ ekipos žvaigždės kaip Arvydas Sabonis, dabartinis komandos kapitonas Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis ir kiti. Praėjusį sezoną „McDonald‘s“ šlovės alėją papuošė legendinio Modesto Paulausko delno įspaudas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA