Šunų dieną švenčiantys kauniečiai: turint keturkojį draugą nublanksta visi rūpesčiai | Kas vyksta Kaune

Šunų dieną švenčiantys kauniečiai: turint keturkojį draugą nublanksta visi rūpesčiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį, balandžio 24-ąją, minima geriausiu žmogaus draugu tituluojamo keturkojo, šuns, diena. Tačiau kauniečiai nusprendė pirmadienio nelaukti ir šventę paminėti sekmadienio popietę.

Vidurdienį į Daugirdo amfiteatre prasidėjusią šventę jau buvo sugužėjęs būrys keturkojus auginančių ar tiesiog juos mėgstančių miestiečių. Jų laukė Lietuvos kinologijos centro parengtos užduotys, konkursai bei pramogos, o įspūdingus pasirodymus parodė šunų dresūros bei sporto klubų nariai.

Dresūra užsiimantys kauniečiai parodė, kaip elgiasi itin gerai komandoms paklūstantys keturkojai. Tuo tarpu sportuojantys pademonstravo besnieges sporto disciplinas – šunų traukiamus paspirtukus, dviračius bei šunų kinkinius. Pastarieji susirinkusiųjų dėmesį patraukė dar prieš pasirodymą, mat į šventę buvo atvežti narvuose.

Planuojama, jog šventė amfiteatre tęsis iki pat 15 valandos, o visą sekmadienį kauniečius su keturkojais augintiniais įsileidžia ir su šventės organizatoriais bendradarbiaujančios, šunims draugiškos miesto kavinės.

Tuo tarpu patys šventėje dalyvavę kauniečiai atviravo, kad paprastai auginant didelius šunis Kaune reikia atidžiai suplanuoti keliones ir planuojamas lankyti vietas.

„Palyginus neseniai auginam Tuką, tai tiksliai nepasakysiu. Bet į mažus šunis ar kates paprastai verslai žiūri atlaidžiau – galima rankinuke įsinešt ar kaip nors… Auginant tokį kaip mūsų jau reikia galvot, kuris neinam į vidų ir liekam su ja, nes jokių šansų“, – pasakojo dogą apie pusmetį auginanti kaunietė.

Tiesa, ji tuoj pat šyptelėjo, jog šuo – nepakeičiamas draugas, todėl visi nemalonumai nublanksta vos išvydus žaisti pasiruošusį keturkojį. Moteriai antrino greta šventinius pasirodymus stebėjusi, jorkšyro terjerą auginanti kaunietė. „Su jorkšyriukais žymiai lengviau viskas. Ir namuose, ir viešose vietose… Bet, aišku, turime kitų rūpesčių. Su visais augintiniais taip“, – šypsojosi ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA