V.Pranckietis: situaciją dėl galimo K.Pūko priekabiavimo turi nagrinėti etikos sargai | Kas vyksta Kaune

V.Pranckietis: situaciją dėl galimo K.Pūko priekabiavimo turi nagrinėti etikos sargai

BNS 2017/03/09 10:18
Kas vyksta Kaune nuotr.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija turėtų imtis svarstyti žiniasklaidoje paskelbtą informaciją dėl parlamentaro „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nario Kęstučio Pūkio galimo seksualinio priekabiavimo, pareiškė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckiteis.

„Manau, neabejotinai Etikos ir procedūrų komisija turėtų svarstyti paaiškėjusius faktus. (…) Žinau tik tai, ką paskelbė žiniasklaida. Manau, kad neturėtų Seimo narys sudaryti net prielaidų tokiems svarstymams. Jei tai būtų net netiesa, tai kodėl tokia netiesa atsirado. Turėtume išvengti tokių situacijų. (…) Džiaugiuosi, kad ne apie visus vyrus sklinda tokie garsai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė V.Pranckietis.

Grupė merginų apkaltino K.Pūką seksualiniu priekabiavimu, politikas kaltinimus neigia.

„Info TV“ žurnalistė Rūta Juknevičiūtė televizijos eteryje pasakojo, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi 64 metų K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Pasak žurnalistės, vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų. Seimo narys taip pat sakė, jog iš padėjėjų tikisi, kad jos darbui Seime skirs didelę laiko dalį.

Mergina nuėjo susitikti su „tvarkiečių“ frakcijos atstovu ir antrą kartą, ji įrašė pokalbį su politiku, taip pat nufotografavo ant stalo buvusį sąrašą su dar beveik dviem dešimtimis kandidačių pavardžių, greta jų buvo ir seksistiniai komentarai. R.Juknevičiūtė sako susisiekusi ir su kitomis merginomis, kurios patvirtino apie tokį politiko elgesį ir seksualines užuominas.

Pats K.Pūkas kaltinimus neigia sakydamas, kad viešbučio kambarys yra jo darbo vieta, kurią jis ir aprodė kandidatėms. Politikas tvirtino, kad prieš jį įvykdyta provokacija.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas ir frakcijos Seime seniūnas Remigijus Žemaitaitis žada penktadienį pasikalbėti su Seime nariu K.Pūku dėl žiniasklaidoje paskelbtos informacijos apie pokalbį su kandidate į jo visuomeninius padėjėjus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA