Išrinkta saugiausia Kauno miesto seniūnija | Kas vyksta Kaune

Išrinkta saugiausia Kauno miesto seniūnija

Policijos nuotr.

Penktadienio popietę Istorinėje LR Prezidentūroje apdovanoti konkurso „Saugi seniūnija – saugus Kaunas 2016“ dalyviai ir saugiausia 2016 m. seniūnija, kuria išrinkta – Šilainiai, pranešė Kauno miesto apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Ne vienerius metus vyksiančio konkurso komisijai teko nelengva užduotis – seniūnijos uoliai dirbo kuriant saugesnę aplinką Kauno mieste.

Šilainiuose gyvena 50 tūkst. žmonių

Šilainių seniūnijos puslapyje teigiama, kad seniūnijoje gyvena apie 50 tūkst. gyventojų, seniūnijos plotas – 25,33 kv. km. Seniūnijoje yra 245 gatvės t.y apie 20 proc. Kauno miesto gatvių. Asfaltu padengta 198 ir 49 su žvyro danga. Seniūnijoje yra 3033 gyvenamasis namas (422 daugiabučiai ir 2061 privatus namas).

Šilainių seniūniją sudaro 5 miesto dalys: Smėliai, Milikoniai, Linkuva, Romainiai ir Sargėnai.

Dar 2013 m. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato internetiniame puslapyje skelbta, kad nuo 2008 m. Šilainiuose pradėta įgyvendinti Saugios kaimynystės programa, pasirašyti saugios kaimynystės bendradarbiavimo susitarimai su mokyklomis, gimnazijomis. Programoje dalyvauja Kauno „Santaros“ gimnazija, Kauno J.Basanavičiaus gimnazija, Milikonių vidurinė mokykla, pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas ir su Kauno Šv. Dvasios Šilainių parapija ir kt.

2012 m. vasarą į policijos rėmėjų gretas įstojo „Šilainių būsto“ daugiabučių prižiūrėtojai, kurie padeda kovoti su nusikalstamumu Kauno miesto policijos pareigūnams. Policijos pareigūnai su „Šilainių būsto“ darbuotojais reguliariai keičiasi prevencijai naudinga informacija, vykdo teritorijų apžiūras ir kitais veiksmais siekia padidinti daugiabučių kvartalų saugumą.

Šilainių seniūnas kartu su policijos pareigūnais dalyvaudami susitikimuose su gyventojais, saugios kaimynystės bendrijų pirmininkais, įgaliotais asmenimis ir gyventojais aktyviai platino informaciją, kaip operatyviai susisiekti su aptarnaujančiais teritoriją apylinkės inspektoriais ir nepilnamečių reikalų specialistėmis (informaciniai lapeliai su aptarnaujančiais gatves pareigūnų kontaktiniais numeriais, gatvių, kurias aptarnauja pareigūnai sąrašai, migracijos poskyrio, seniūnijos darbo laikas ir kontaktiniai telefonai). Daugėjo gyventojų, besikreipiančių į policiją dėl pastebėtų teisėtvarkos pažeidimų.

Apie 2016 m. Šilainių pažangumą saugumo srityje kol kas neskelbiama, informacija bus pateikta vėliau.

Konkurso kriterijai

Komisija saugiausią Kauno miesto seniūniją išrinko atsižvelgdama į daugelį kriterijų, tarp jų: seniūnijos iniciatyva organizuotų susitikimų saugumo tematika bei kartu su policija arba bendruomenių centrais įgyvendintų saugumą skatinančių ir užtikrinančių priemonių skaičių; seniūnijoje įgyvendintų priemonių, skirtų saugios kaimynystės idėjos propagavimui, aprašymai ir seniūnijos teritorijoje susikūrusių saugios kaimynystės grupių ir jų narių skaičių.

Taip pat įvertino seniūnijos organizuotuose renginiuose, priemonėse saugumo tematika dalyvavusių gyventojų skaičių; straipsnių apie teigiamą patirtį kuriant saugią aplinką seniūnijoje spaudoje, reportažų per televiziją, radiją, bendruomenių centrų leidiniuose ir kt. skaičius bei seniūnijoje įgyvendintų projektų, skirtų saugios aplinkos puoselėjimui, novatoriškumas ir tęstinumas.

Komisija atsižvelgė ir į gyventojų iniciatyvumą

Komisijoje nariai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga, Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas, Prevencijos skyriaus viršininkė Joana Gudelytė, Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkė Agnė Greblikaitė, Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas, Kauno bendruomenių centrų asociacijos administratorė Marija Bindokaitė bei Kauno seniūnaičių asociacijos vadovė Brigita Bingelytė, vieningai nusprendė, kad renkant 2016 m. saugiausią seniūniją vadovausis ne tik numatytais kriterijais, bet ir atsižvelgs į pačios seniūnijos, jos gyventojų iniciatyvumą ir iniciatyvas kuriant saugesnę aplinką, įgyvendinant saugumą užtikrinančias priemones.

Susumavus rezultatus, vieningai išrinkta Šilainių seniūnija.

Į vertinimą įtrauks ir gyventojus

Apdovanojimų metu susirinkusiuosius sveikinę Kauno apskr. VPK viršininko pavaduotojas D. Pliavga ir R. Stukas, ne tik dėkojo seniūnams už ypatingą ir matomą indėlį kuriant saugesnes teritorijas Kaune, bet paminėjo, kad kartu su Kauno miesto savivaldybės administracija kitais metais tobulins konkurso nuostatus, stengsis į rinkimus įtraukti ir pačius gyventojus, kad galutiniai rezultatai būtų kuo objektyvesni.

Prie sveikinimo žodžių prisidėjo ir Kauno miesto savivaldybės dovaną seniūnijai nugalėtojai įteikė ir Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius. „Prisiminus 1994-iuosus, laikus, kuomet galiojo kitokie įstatymai, sunku buvo ir pagalvoti, kad kažkada vyks panašūs apdovanojimai. Šiandien tikrai turime kuo pasidžiaugti. Ačiū seniūnams už jų iniciatyvas ir matomus darbus“, – mintimis dalinosi jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA