Kaunietis nesutiko su taisyklėmis: į pigių automobilių aukcioną savivaldybėje malšinti aistrų iškviesta policija | Kas vyksta Kaune

Kaunietis nesutiko su taisyklėmis: į pigių automobilių aukcioną savivaldybėje malšinti aistrų iškviesta policija

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybėje į aukcioną susirinko daugiau kaip du šimtai žmonių, jie tikisi įsigyti pigiau, nei rinkos kaina, vertingų daiktų: automobilių, kompiuterių, kitų savivaldybės nenaudojamų daiktų.

[galerija kiek=”8″]

Aukciono pradžioje paskelbta apmokėjimo už prekes tvarka: galima sumokėti tiesiogiai grynuosius pinigus iš karto, jei ne – tuomet apmokėti 30 proc. grynaisiais šiandien, o likusius per tris darbo dienas.

Ši tvarka nepatiko vienam gyventojui, jis nepasitenkinimą išreiškė aukciono vadovei, kuri paprašė visų balsuoti, ar sutinka su tokia apmokėjimo tvarka. Daugumai balsavus už, aukcionas tęstas.

Tačiau minėtam pirkėjui aukcionas baigėsi vos prasidėjęs, vyras norėjo pirkti 2004 m. gamybos automobilį „VW Golf” už paties pasiūlytą galutinę kainą 1,6 tūkst. eurų (pradinė kaina 250 eurų), tačiau neįmokėjo avanso, taip pat bandė pirkti ir kitas prekes be avanso (30 proc. prekės vertės) ir buvo išprašytas iš aukciono. Tačiau, kaip teigė, aukciono vadovė, vyro pirkta prekė jam dar bus laikoma tris dienas, bus laukiama, vyras susimokėjimo, jei taip neįvyks, bus skelbiamas naujas aukcionas su viena preke.

Vyras su išprašymu nesutiko ir toliau dalyvavo aukcione, bandė pirkti kitas prekes ir neįmokėti avanso, tačiau netrukus buvo pašalintas aukciono vadovės, nes pagal taisykles, neįmokėjęs avanso pirkėjas – iškart šalinamas iš tolesnio aukciono. Vyras su taisyklėmis nesutiko, teigė, kad pažeidžiamos aukciono taisyklės. Aukciono vadovė atsakė: „Jei nesutinkate su aukciono taisyklėmis, galite jame nedalyvauti”. Po trijų paraginimų sumokėti avansą ir trijų plaktuko dūžių, vyras buvo oficialiai pašalintas iš tolesnio dalyvavimo aukcione.

Vyras su tuo nesutiko ir teigė, kad avansą sumokės vėliau, tačiau aukciono atstovai į kalbas nesileido ir iškvietė apsaugą, kuri paragino vyrą palikti salę. Incidento aiškintis atvyko policija.

Su vyro elgesiu nenorėjo taikstytis ir kiti galimi pirkėjai, aukciono dalyviai, jie ragino vyrą palikti salę ir netrukdyti tvarkos. Lankytojai piktinosi, kad vyras užkelia prekių kainą, siūlydamas vieną kainą – 1,6 tūkst. eurų, esą, ne visada adekvačiai, taip atmesdamas kitus pirkėjus.

Lydimas pareigūnų vyras, prisistatęs Rimu, paliko savivaldybę, tačiau išėjęs iš salės išdėstė savo poziciją: „Pažeistos aukciono taisyklės, 15-tas punktas, pirmiausiai neinformuota apie prekių būklę, vadovaujantis įstatymu tai turėtų būti padaryta informaciniu lapeliu. Jei prašau, jie man raštiškai turi pristatyti informaciją apie aukcione parduodamus daiktus, sąrašo man nedavė. Taisyklėse neparašyta, kad turiu avansą mokėti, ir „Valstybės žiniose” nebuvo skelbta. Pagal taisykles, turiu teisę apmokėti už prekes per tris dienas, po aukciono. Bet čia pasirodo kitaip. Norėjau daug ką pirkti. Jei būčiau žinojęs, kad reikia avanso, išvis nebūčiau dalyvavęs, tai nesąmonė, pažeistas įstatymas – teigė vyras. Jis pasakojo anksčiau dalyvaudavęs aukcionuose ir taisyklės būdavusios kitokios.

Jis parodė surašytą protestą aukciono organizatoriams, jį nunešė į savivaldybės administraciją.

Policijos pareigūnai vyro į nuovadą negabeno. Aukcionas tęsėsi toliau.

Po aukciono kalbinta aukciono vadovė teigė: „Vyras nesumokėjo avanso, užkėlė kainą, kitų automobilių kainas. Aukciono taisykles nustato įvairūs teisės aktai, jais vadovaujamės. Visa informacija apie prekes buvo pateikta internete, buvo kelios dienos, kai pirkėjai galėjo ateiti jas apžiūrėti gyvai, informacija skelbta dienraštyje, savivaldybės portale, šiandien informacija apie prekes iškabinta aukciono salėje. Raštiškos informacijos davimo į rankas taisyklės nenumato, vyras į mus dėl to nesikreipė”, – teigė pašnekovė. Ji tikino, kad per tris dienas vyras gali padaryti pavedimą, jei taip neatsitiks, pagal įstatymą aukcionas bus skelbiamas dar kartą.

Iš viso parduoti 25 automobiliai ir vienas laukia minėto vyro pinigų perlaidos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA