„Žolę“ netoli Kauno auginusius „šmikinius“ teismas leido suimti | Kas vyksta Kaune

„Žolę“ netoli Kauno auginusius „šmikinius“ teismas leido suimti

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno kriminalistai ketvirtadienį atlikę dvi kratas, aptiko nemenką kiekį kanapių. Kaip paaiškėjo penktadienį, jų auginimu rūpinosi su „tulpinių“ gauja praeityje kovoję kitos nusikalstamos grupuotės nariai, vadinami „šmikiniais”. Juos teismas leido suimti keliems mėnesiams.

Vienas iš sulaikytųjų, kriminaliniame pasaulyje puikiai pažįstamas Pavelas Darčianovas, kuris kaip įtariama, yra dalyvavęs Panevėžio gaujų kare. Kauno apylinkės teismas jį leido suimti vienam mėnesiui. Jo bendražygis, V. D. inicialais pažymėtas 27-erių „žolės“ augintojas sulaikytas dviem mėnesiams.

Nusikalstamo pasaulio atstovai buvo sulaikyti per specialią policijos operaciją Ukmergės ir Jonavos rajonuose. Jų metu aptikta per 16 kilogramų kanapių. Slaptose laboratorijose narkotinės medžiagos buvo ne tik sodinamos ir auginamos, bet ir džiovinamos ir ruošiamos realizavimui.

Ukmergės rajone kriminalistai aptiko vietą, kur jos buvo auginamos. Kitos dvi kanapių auginimo laboratorijos buvo itin gerai užmaskuotos Jonavos rajone veikiančios vienos įmonės teritorijoje. Viena laboratorija buvo paslėpta už metalinės spintos su magnetu. Antra laboratorija konspiracijos tikslais buvo paslėpta po automatinėmis nusileidžiančiomis grindimis. Kratų ir apžiūrų metu paimtos visos rastos kanapių augmenijos bei specialios įrangos, pritaikytos jų auginimui.

Kaip skelbė DELFI, vienas iš sulaikytųjų, Pavelas Darčianovas. Dar 1995 m. buvo sankcionuotas jo suėmimas įtariant Romo Kavaliausko (Kavioro) ir Egidijaus Dvilevičiaus nužudymu. Šie „tulpiniai“ buvo sušaudyti gatvėje, kai sėdėjo automobilyje BMW. Žudikas juos suvarpė automato „Kalašnikov“ kulkomis. Tačiau P. Darčianovo kaltės įrodyti tąsyk nepavyko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA