Daugiabutyje kilo tragiškas gaisras: žuvo du žmonės (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Daugiabutyje kilo tragiškas gaisras: žuvo du žmonės (atnaujinta)

Kas vyksta Kaune nuotr.

Sekmadienio vakarą viename Kauno daugiabutyje kilęs gaisras pareikalavo dviejų žmonių gyvybių. Nors juos išgelbėti degančiame bute bandė ugniagesiai-gelbėtojai ir medikai, tačiau jų pastangos buvo bevaisės.

Pranešimo apie gaisrą ugniagesiai-gelbėtojai sulaukė 21:03 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas apie tai, kad Kaune, Taikos prospekte 60 dega butas, viduje gali būti žmonių.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai į devintą aukštą nutiesė gaisro gesinimo įrangą, buvo evakuoti laiptinės gyventojai. Dėl jaučiamo dujų kvapo, atvykę avarinės tarnybos darbuotojai laikinai atjungė dujų tiekimą. Atvykę medikai konstatavo vieno vyriškio mirtį, dar kitą bandė gaivinti, tačiau jo gyvybės išgelbėti taip pat nepavyko.

Gaisro sukrėsti kaimynai pasakojo, kad minėtame daugiabučio bute gyveno du vyriškiai, kurie nevengė alkoholinio gėrimo taurelės.

Pirminiais duomenimis , bute užsidegė antklodė, kurios liepsnose paskendo maždaug 50-ies metų vyriškis. Gaisras galėjo įsplieksti dėl nuorūkos. Ilgiau nei valandą medikai kovojo dėl antro vyriškio gyvybės, tačiau jo atgaivinti nepavyko.

PAPILDYTA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos raporte nurodoma, jog bute devintame daugiabučio namo aukšte atviro degimo nebuvo, patalpos buvo stipriai pridūmintos.

21:18 val. iš buto išneštas pirmasis nukentėjėlis R. Š. (1966 m.), 22:00 val. medikai konstatavo jo mirtį.

21:29 val. išneštas antrasis nukentėjėlis E. A. V. (1969 m.). 21:52 val. medikai konstatavo jo mirtį.

Gaisras buvo kilęs buto koridoriuje, stipriai aprūko koridoriaus sienos ir lubos.

Įvykis tiriamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA