Kauno oro uoste – taksistų mūšiai dėl vietos: ar tau „tinkas” galvoje? (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste – taksistų mūšiai dėl vietos: ar tau „tinkas” galvoje? (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Valstybės įmonei „Lietuvos oro uostai” Kauno filialui nuo liepos 18 d. laikinai suteikus teisę visiems Lietuvoje registruotiems taksi automobiliams naudotis Oro uosto taksi juosta nemokamai, be jokių papildomų sąlygų, tarp taksistų netrukus kilo nesutarimų.

Kauno oro uoste apsilankęs ir minėta proga nusprendęs pasinaudoti taksistas kaunietis turėjo susitaikyti, kad čia galioja savos, ten jau anksčiau dirbančių taksistų sutartos taisyklės, kurioms privalu paklusti.

„Kauno oro uostas paskelbė, kad gali keleivius vežti visi, kas dirba taksi. Vykau ten kelias dienas, o antradienį ten nuvykau pirmas. Netrukus pradėjo rinktis kiti taksistai ir man buvo pasakyta, kad čia galioja kita tvarka. Turiu užsirašyti į kažkieno sugalvotą eilę ir stoti į galą”, – pasakojo kaunietis. Portalo žiniomis, jis visgi, atsistojo į eilės galą, bet atėjus metui aptarnauti keleivį, jo automobilis buvo užblokuotas ginčo dalyvių. Vyras kreipėsi į policiją.

Pašnekovas pasidalino video įrašu, jame matyti, kaip jis ir du, o vėliau prisijungęs ir trečias taksistas iškart prisistato ir aiškina atvykėliui savas taisykles.

Video įraše kaunietis teiraujasi kas ir kodėl sugalvojo tokią tvarką bei kam ji išvis reikalinga. Jis nori šiandien stovėti pirmas eilėje, o ne paskutinis, kaip liepiama (nes pirmas ir atvyko). Senbuviai taksistai jį vadina cirkininku ir ragina neįvedinėti savo tvarkos. Atvykėlis nusistebi:„ Kokios dar savavališkos tvarkos, jos jau seniai baigėsi. Vakar vakare buvau, išvažiavau paskutinis. Eilė bendra, kas nori, tas važiuoja”, – atsako taksistams kaunietis.

„O mes vakar visi taip nutarėme. Tu atvykai šiandien naujas ir tvarką darai? Naglas nuo senų laikų, kai nebus kamerų, baigsis tie bajeriai. Ar tau „tinkas” galvoje? Šiandien atsistok dvyliktas ir rytoj pirmas būsi, taip peiliui ir dalinamės”, – sakoma vaizdo įraše. „Jei šiandien pirmas atsistoji, tai mums visą eilę sugadini”, – papildydami vienas kitą aiškina atvykėliui trys taksistai. Kalboje nevengiama ir necenzūrinių žodžių.

Kauno oro uostas veiklos nereguliuoja

Situaciją paprašėme pakomentuoti Oro uosto atstovės, ji informavo, kad Oro uostas yra gavęs kauniečio skundą ir jį nagrinėjo. Komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė informavo, kad šiuo metu prie Kauno oro uosto keleivių terminalo nemokamai gali patekti visi taksi automobiliai, kurių registracijos numeris prasideda raide „T“. „Jų veiklos dabar nereguliuojame, tačiau jau greitai paskelbsime taksi automobilių eilės tvarką, kurioje apibrėšime visas naudojimosi oro uosto taksi juosta taisykles. Tvarkos laikymąsi stebėsime ir bausime vežėjus už tvarkos pažeidimus”, – teigė A. Mažeikytė.

Jos teigimu, dabar taksi paslaugų tiekėjai atvažiuoja prie keleivių terminalo ir stoja į eilę. „Pasiūlymą naujai atvažiavusiam taksi automobiliui stoti į eilės galą girdime ir vaizdo įraše”, – pastebėjo Kauno oro uosto atstovė ir pridūrė: „Labai gaila, kad tarp taksi vairuotojų kyla konfliktai, tačiau iškilus grėsmingai situacijai, rekomenduojame kreiptis į policijos pareigūnus, kurie ir užtikrina viešąją tvarką”, – patarė A. Mažeikytė.

Kauno oro uosto atstovų duomenimis, pereinamuoju laikotarpiu, kai prie terminalo gali važiuoti visi taksi automobiliai, Kauno taksi įmonės buvo informuotos elektroniniu paštu, taip pat informacija apie tai paskelbta interneto svetainėje. Taip pat bus informuojama ir apie naująją tvarką.

Tvarka Vilniaus oro uoste

Pagal 2015 m. patvirtintas taksi automobilių stovėjimo taisykles Vilniaus oro uosto taksi linijoje, čia gali stovėti tik sutartį su Oro uostu pasirašiusios firmos. Vilniuje taksi paslaugų teikėjai, vežantys keleivius iš Taksi linijos, privalo mokėti Oro uostui nurodytą išvažiavimo mokestį už kiekvieną išvažiavimą.

Mokesčio dydis siekia 1,45 eur. be PVM už kiekvieną išvažiavimą iš taksi linijos (net ir nevežant keleivių). Išvažiavimo skaičius fiksuojamas video kamerų pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA