„Pokemon Go“ – manija, kuria užsikrėtė ir kauniečiai | Kas vyksta Kaune

„Pokemon Go“ – manija, kuria užsikrėtė ir kauniečiai

Rastas lavonas, prarastas darbas, įvykdyti apiplėšimai, palengvėjusi depresija ir nauji draugai – visų šių įvykių kaltininkas vienas – naujasis „Pokemon Go“ žaidimas.

„Pokemon Go“ – šiek tiek anksčiau mūsų aprašytąjį „Ingress“ primenantis virtualios realybės žaidimas, kuriam reikės išmaniojo telefono, interneto ryšio bei GPS imtuvo.

Žaidimo esmė paprasta. Vaikštant po jau puikiai pažįstamas ar dar visiškai nežinomas vietoves reikia gaudyti pokemonus – mažus monstrus (angl. „pokemons“ – „Pocket monsters“ sutrumpinimas). Radus pokemoną, kuris gali slėptis net ir jūsų namuose, reikia jį sugauti specialiu rutuliu, o vėliau, naudojant sugautus pokemonus, „sporto salėse“ (angl. „gym“) galima kovoti prieš kitus toje vietoje esančius žaidėjus.

„Pokemon Go“ taip pat puikiai tinka ir norintiems apsilankyti dar nelankytose vietose, mat skirtingi pokemonai „gyvena“ skirtingose vietose – vieni miške, kiti – prie vandens telkinių, dar kitus galima sutikti ir einant gatve. Taip pat ant išskirtinių miesto vietų (paminklinių lentų, skulptūrų, įdomesnių pastatų ir panašiai) įkurtos vietos, kuriose galima pasipildyti pokemonų gaudymui reikalingų daiktų atsargas.

Programėlė sulaukė itin didelio susidomėjimo visame pasaulyje, tad nenuostabu, jog pasitaikė ir keistų situacijų. Štai viena moteris, beieškodama pokemonų, rado lavoną, keletas žmonių neteko darbų, o trys jaunuoliai „pritaikė“ žaidimą žmonių priviliojimui į nuošalią aikštelę, kurioje plėšė žmones. Tačiau greitai buvo sučiupti policijos pareigūnų. Nepaisant visų šių ne itin laimingų nutikimų, yra teigiančių, jog „Pokemon Go“ – puikus vaistas nuo depresijos, mat priverčia žmones išeiti iš namų ir vaikščioti.

Kauniečiai, jau užsikrėtę „Pokemon Go“ virusu, pastebėjo, jog ne viskas veikia taip puikiai, kaip norėtųsi. Štai viena žaidėja teigė, kad rado vieną sustojimą, pavadintą tiesiog „Mindaugo pr., gražus namas“, o Laisvės alėjos fontanas apibūdintas kaip „Best meeting placentos for cuples in Kaunas“.

Telieka tikėtis, kad iki tol, kol žaidimas bus oficialiai pristatytas Lietuvoje, tokios klaidos bus ištaisytos. O kol kas „Pokemon Go“ galima parsisiųsti iš neoficialių svetainių.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA