A.Kupčinskas ir G.Žukauskas siūlo Kaunui pirkti Centrinį paštą | Kas vyksta Kaune

A.Kupčinskas ir G.Žukauskas siūlo Kaunui pirkti Centrinį paštą

Delfi.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryboje – Andriaus Kupčinsko ir Gedimino Žukausko inicijuotas projektas, kuriuo siūloma pirkti Centrinio pašto patalpas, įsikūrusias Laisvės alėjos 102 numeriu pažymėtame pastate.

Projekte siūloma iš AB „Lietuvos paštas“ perpirkti šias, Laisvės alėjoje esančias, patalpas. Teigiama, jog ši pertvarka pasitarnautų Kaunui, siekiančiam tapti Europos kultūros sostine 2022-aisiais, mat Centrinis paštas yra tarpukario modernizmo architektūros perlas, kurio galimybės šiuo metu nėra iki galo išnaudojamos. „Jau antri metai, AB „Lietuvos paštui“ išsikėlus iš Centrinio pašto, patalpos Laisvės alėjoje yra tuščios bei apleistos“, – teigiama projekto tekste.

Tarybos narių A. Kupčinsko ir G. Žukausko siūlomame projekte, kurį antradienį svarstys Kauno miesto savivaldybės taryba, siūloma, jog perimtose patalpose galėtų būti įkurtas Kauno miesto muziejaus padalinys, nes šis klausimas taip ir liko neapsvarstytas po Ryšių istorijos muziejaus pardavimo.

„2013 metų gruodį Savivaldybės taryba buvo priėmusi sprendimą įsigyti Ryšių muziejaus pastatų kompleksą, kuris priklausė AB „Teo“, už 3,45 mln. litų. Ketinta ten įkurdinti Kauno miesto muziejų, kuris neteko 10 metų nuomotų patalpų iš Kauno arkivyskupijos kurijos. Pasikeitus AB „Teo“ pozicijai ir pardavus Ryšių istorijos muziejų, klausimas dėl Kauno miesto muziejaus liko atviras“, – rašoma projekte.

Tokio pasiūlymo priėmimo atveju, savivaldybė būtų įpareigota siekti arba įsigyti Centrinio pašto patalpas, arba kreiptis į Vyriausybę, kad ši įpareigotų Susisiekimo ministeriją perimti pastatus ir perduoti valstybės turtą valdyti Kauno miesto savivaldybei.

Praėjusiais metais, sutarčiai su Kauno arkivyskupija dėl patalpų M. Valančiaus gatvėje artėjant į pabaigą, Kauno miesto muziejus persikėlė į Kauno rotušę, o Centrinio pašto pastatas atmestas dėl per ilgai truksiančio proceso ir per brangaus patalpų išlaikymo.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Kauno muziejus – dar 1882 metais įkurtas, 1936 metais likviduotas ir 2008 metais vėl visuomenei atidarytas muziejus. Šiuo metu muziejus mieste turi net keletą padalinių, išsidėsčiusių įvairiose senamiesčio vietose.

Tuo tarpu centrinio pašto pastatas, iškėlus administraciją ir logistikos centrą į Laisvąją ekonominę zoną, liko beveik tuščias, teikiamos tik pašto paslaugos, kurioms tokio dydžio patalpų nebereikia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA