Į „Laisvės pikniką” plūsta žmonės | Kas vyksta Kaune

Į „Laisvės pikniką” plūsta žmonės

R. Tenio nuotr.

Antradienį 16 val. Aleksandro Stulginskio universiteto stadione prasidėjo festivalis – Laisvės piknikas.” Apie 17:30 val. stadione jau buvo apie 600 žmonių, jie nuolat plaukia į stadioną, tikimasi, kad pikas prasidės po 18 val., kai dauguma baigs darbus ir skubės atsipūsti. 

Į renginį, skirtą padiskutuoti apie laisvę ir Lietuvos valstybės ateitį, daugybė žmonių atvyko su šeimomis, vaikais, rankose laikydami pledus ir užkandžių indelius.

Be alkoholio

Piknike laikomasi svarbios taisyklės – nevartojamas alkoholis, vietoj jo prekiaujama gira, taip pat veikia nemažai maisto krautuvėlių.

Susirinkusieji atsipalaidavę, užkandžiauja, klausosi koncerto arba lankosi veiklų zonoje: bando strėliasvydžio pramogą, apžiūrinėja retro mugę, domisi projekto „Misija Sibiras”, policijos rėmėjų, skautų ir kitų pilietiškų organizacijų veikla, bando piešimą ant vandens.

Stadione viso renginio metu koncertuos žinomi atlkėjai, renginį pradėjo Rakija Klezmer orkestras, 17 val. pasirodė dainininkas Arvydas Vilčinskas, prieš 18 val. scenoje susirinkusieji išvys Jurgį Didžiulį, jį pakeis Monika Linkytė.

Piknikaus ir Prezidentė

18 val. čia planuoja pasirodyti Prezidentė Dalia Grybauskaitė. 19 val. piknike vyks A. Tapino ir A. Mamontovo diskusija apie laisvę, drąsą, ateitį ir naująją Lietuvą.

Renginį organizavo žurnalistas Andrius Tapinas. Pasak jo, šį pikniką surengti inspiravo atvejis, kai Kauno r. savivaldybė uždraudė jam suteikti patalpas susitikimui su Ringaudų, Ežerėlio ir aplinkinių miestelių bendruomenių nariais. Jei jos būtų suteiktos, vienai iš organizatorių, esą, būtų grėsęs darbo netekimas.

Kaip atsaką, A. Tapinas pradėjo organizuoti renginį Kauno rajono ribose, tiesiog lauke, kad į susitikimą galėtų atvykti visi norintieji. Iškart nuspręsta renginį pavadinti „Laisvės pikniku” ir jame ne tik surengti diskusiją su A. Mamontovu apie laisvę ir Lietuvos ateitį, bet ir sukviesti žinomus šalies atlikėjus.

Kauno r. meras Valerijus Makūnas apie minėtą A. Tapino susitikimą su Kauno r. gyventojais tikino nežinojęs ir kreipėsi į jį, siūlydamas situaciją išsiaiškinti.

Feisbuke meras viešai teigė, kad Kauno rajonas atviras visiems ir vardijo čia vykstančius festivalius, kitus renginius. Meras siūlėsi padėti organizuoti naują A. Tapino festivalį, tačiau jis „turėtų būti įdomaus turinio, vykti be pykčio ir politikavimo.” Meras kartu pakvietė renginio organizatorius užsukti ir aptarti būsimo renginio planą.

Redakcijos žiniomis, jų bendradarbiavimas neįvyko.

Žinomų atlikėjų koncertas

Piknike pardavinėjami marškinėliai su užrašu „Laisvės piknikas” su Prezidento Kazio Griniaus citata: „Kalbėti apie demokratiją, kovoti už demokratiją gali būti tiktai per vėlu, bet niekada ne per anksti.”

Renginyje iki nakties dar dainuos žinomi atlikėjai ir grupės: Aleksandras Makejevas, Vidas Bareikis, „Colours of Bubbles”, „Freaks on Floor”. Renginį užbaigs A. Stulginskio universiteto choras.

Susirinkusiuosius saugo Šaulių pajėgos, policija. Pikniko pabaiga numatoma apie 23 val., renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA