Kauno vairuotojus pasitinka eismo permainos Jonavos gatvėje ties aplinkkeliu | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojus pasitinka eismo permainos Jonavos gatvėje ties aplinkkeliu

R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad Kauno eismo saugumo komisija dar praėjusiais metais nutarė bent kažkiek pagerinti eismo pralaidumo padėtį Jonavos gatvėje. Nuo šiol vairuotojai turi išmokti važiuoti pagal pakeistą ženklinimą ir naujus eismo ženklus.

Link Vilniaus – patogesnis išvažiavimas

Skubantys į sostinę, nuo šiol gali tai daryti kur kas greičiau ir saugiau. Jonavos gatvėje, kapinių parkavimo aikštelės sąskaita įrengta papildoma eismo juosta, skirta važiuojantiems į aplinkkelį link Vilniaus.

„Kauno švaros“ kelininkų brigada šioje vietoje jau praplatino ir išasfaltavo kraštinę eismo juostą, tad eismo dalyviams nereikės stovėti bendroje eilėje prie šviesoforo.

Pakeitimai Kleboniškio ir „Megos“ kryptimis

Kauno miesto savivaldybės eismo saugumo komisija buvo gavusi prašymų tvarkyti eismą Jonavos gatvės ir Kauno aplinkkelio sankirtoje. Vairuotojai skundėsi, kad Jonavos gatve antrąja eismo juosta važiuontys bando spėti įvažiuoti į pirmą juostą už sankryžos, taip sukeldami ne vieną avarinę situaciją ir stabdydami tvarkingai judančių vairuotojų eismą.

Sutarta, kad šioje sankryžoje reikia keisti eismo tvarką, kurios tikimasi, paisys visi eismo dalyviai.

Jonavos gatve link Kleboniškio važiuojantys dar prieš sankryžą turi pasirinkti trečią eismo juostą, važiuojantys link „Megos“ – antrąją, norintys važiuoti Vilniaus kryptimi, renkasi naująją kraštinę eismo juostą.

Už šviesoforinės sankryžos, kad vairuotojai nekeltų avarinių situacijų persirikiuodami, nubrėžta ištisinė linija, draudžianti persirikiavimus iš antros į pirmą eismo juostą.

Iš Kleboniškio link miesto – didesnis sankryžos pralaidumas

Taip pat nuspręsta pagerinti eismo pralaidumą važiuojant nuo Kleboniškio pusės. Nuo šiol vairuotojai Jonavos gatve ties šviesoforu tiesiai galės važiuoti abiem eismo juostomis. Anksčiau pagal seną ženklinimą tai galima buvo daryti tik iš pirmos eismo juostos.

Pigių degalų klientams teks daryti lankstą

Nuspręsta šiek tiek atlaisvinti Jonavos gatvės mazgą uždraudžiant kairiuosius posūkius nuo Šiaurės prospekto iki aplinkkelio tilto. Dėl šios priežasties vairuotojai, atvažiuojantys nuo miesto centro ir norintys užsukti užsipilti pigių degalų, apsisukti galės tik važiuodami link Kleboniškio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA