Atnaujintame Raudondvario plente – eismo pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Atnaujintame Raudondvario plente – eismo pokyčiai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauniečiai jau pusmetį gali naudotis atnaujintu Raudondvario plentu. Tačiau tik pastaruoju metu sulaukta dar daugiau eismo pokyčių šioje itin judrioje eismo atkarpoje.

Sukantiems į aplinkkelį – papildoma eismo juosta

Vairuotojai jau spėjo pastebėti, kad nuo šiol Raudondvario plentu važiuojantys nuo miesto centro, į aplinkkelį ir A5 kelią sankryžoje gali važiuoti dviem eismo juostomis. Anksčiau galiojęs ženklinimas leido tai daryti tik iš kraštinės eismo juostos, todėl tikimasi, kad tai gerokai padidins eismo pralaidumą minėtoje sankryžoje.

Nauji šviesoforai

Kauniečiai jau gali naudotis naujai įrengta šviesoforine sankryža Raudondvario plento ir Jovarų gatvės sankryžoje. Šioje vietoje įrengtas naujas šviesoforas, tad ne tik vairuotojai, važiuojantys iš šalutinio kelio, bet ir pėstieji, kertantys judrią gatvę, gali jaustis kur kas saugiau.

Naujus šviesoforus šiais metais planuoja įrengti dar keliose miesto vietose. Pirmiausia darbai bus vykdomi Karauliaus Mindaugo ir Maironio gatvių sankirtoje bei Jonavos ir Kalpoko gatvių sankryžoje.

UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ direktorius Petras Švažas žada, kad visiems miesto šviesoforams bus pakeistos kaitrinės lemputės. Jos iki metų pabaigos bus pakeistos į LED apšvietimą naudojančius įrenginius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA